Tot nu toe

Hallo allemaal,

Dit weekend ben ik naar een milenniumdoen training geweest in den Haag. Daar heb ik veel geleerd over mijn reis zelf, de subsidie en over wat ik allemaal op wereldsupporter.nl kan doen. Daarom schrijf ik nu in mijn eerste bericht in mijn blog wat ik tot nu toe allemaal heb gedaan en waarover ik hier vaker ga schrijven.

Laat ik maar bij het begin beginnen. Ik ga met 20 leerlingen van mijn school met de organisatie Worldmapping naar Uganda. Op 20 April vertrek ik en ik blijf daar twee weken. Om geld op te halen voor de reis en de projecten die we daar gaan doen heb ik al verschillende acties gedaan. Rond kerst heb ik aan de deur kerststollen verkocht. Ik kon ze goedkoop inkopen van mijn overbuurman en met de verkoop heb ik dus best veel verdiend. Ook had mijn vader ervoor gezorgd, dat het bedrijf waar hij werkt als kerstgeschenk voor de werknemers mijn kerststollen kochten.

Met twee anderen die meegaan en die op mijn basisschool hebben gezeten ben ik teruggegaan naar mijn basisschool. Daar heb ik met de directeur verschillende acties bedacht. We verkopen daar nu kettingen en mensen kunnen hun oude mobieltjes in een doos bij de hoofdingang inleveren. De derde actie, een oud papier actie, ging niet door. We konden diegene die het voor ons kon regelen niet bereiken.

Bij de supermarkten hadden we ook al geen succes. Ik heb meerdere keren naar de Plus gebeld en we zijn naar verschillende C1000's geweest, maar er was geen plek meer om bij de statiegeldflessenautomaat bonnetjes te laten doneren.

We hebben met de groep ook twee voorbereidingsdagen gehad. De tweede was vlak na een vastenactie. Toen hadden we 24 uur niets dan drinkbouillon gegeten met de meesten die meegaan. Gelukkig hadden we wel wat afleiding. We konden de gymzaal in wanneer we wilden. Thijs had films gedownload die we hebben gekeken en we hebben met z'n allen verstoppertje en een vlaggenspel gedaan. Bij dat vlaggenspel moesten we met een groepje een theedoek verstoppen. Daarna ging je met je groepje een theedoek van een ander groepje zoeken.

Dit was in het kort wat ik tot nu toe heb gedaan voor mijn reis naar Uganda. Ik begin me nu steeds meer voor te bereiden, want over drie weken ga ik al. Ik zoek langzaam maar zeker alles bij elkaar wat ik nodig heb en ik heb mijn vaccinaties gehad. Ik heb er zin in!

Ik zal hierna nog wel vaker schrijven, maar voor vandaag ben ik klaar

Follow the author: yoeri van leeuwen
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: yoeri van leeuwen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]