Wereld voedseldag

Vandaag is het wereld voedseldag en dat doet me denken aan mijn eigen 'live below the line' challenge van een paar maanden geleden. Het idee van wereldvoedseldag is stil te staan bij de voedselproblematiek in de wereld. Tijdens mijn challenge ben ik er achter gekomen dat zelfs met in porties voldoende eten, je je nog steeds slap kunt voelen en vermoeid. Je merkt dat je een gebrek aan mineralen, vitaminen en voedingsstoffen krijgt en je concentratie gaat met sprongen achteruit. 

Millennium doel 1 'Het uitbannen van extreme armoede en honger' is dan ook in mijn optiek relatief. Want als je de honger niet voelt, maar nog steeds niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt dan zijn we er denk ik nog lang niet. Ik ben dan ook blij met de opvolgers van de Millenniumdoelen waarbij doel 5 is ; 'Ensure food securtiy and good nutrition'.  Als dat doel behaald kan worden, krijgen mensen weer energie, zal het makkelijker worden om te leren en worden ze minder vatbaar voor ziektes. 

The Guardian schreef er een interessant artikel over dat ik graag met jullie deel; http://www.theguardian.com/global-development/2014/oct/13/hidden-hunger-food-access-malnutrition 

En als we vandaag allemaal even iets minder weggooien en delen wat we hebben, dan komt het vast helemaal goed.

Follow the author: Kirsten
More contributions of WorldSupporter author: Kirsten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat een uitdaging van je om

Wat een uitdaging van je om hier zelf aan mee te doen Kirsten! 
Zeker iets om op wereldvoedseldag allemaal even bij stil te staan. 

Mooie actuele blog Kirsten.

Mooie actuele blog Kirsten. Ik ben geraakt door je laatste zin, al weet ik niet zeker of hij ook zo bedoeld is. Mij heeft het in elk geval geraakt/geïnspireerd om te beseffen dat er nog veel meer nodig is dan dat... In hetzelfde kader heb ik vandaag ook een blog geschreven, wellicht een mooie aanvulling op die van jou:  https://www.wereldsupporter.nl/nl/ankederks1/blog/25039-whoever-splits-g...

Ha Anke,Ik lees nu pas je

Ha Anke,Ik lees nu pas je reactie. Leuk dat je geinspireerd bent geraakt door mijn laatste zin en tof dat je er zelf een blog over geschreven hebt. Net heb ik ook met veel plezier jouw blog gelezen! Mooi hoe je het linkt aan zo'n "probleem" uit je eigen leven. Ik houd wel van dit soort vergelijkingen en zal je blijven volgen!Succes nog met je blog :D 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 3