Woensdag 21 mei – Naar het weeshuis toe.

Omdat het deze week dus examenweek is op de Step Up, besloten we vandaag naar het weeshuis te gaan. Zoals jullie weten hebben we daar op donderdag 17 april een korte rondleiding gehad en ons voorgesteld aan de ´moeder´ van het huis.
De reis er naar toe ging gemakkelijk, omdat we dezelfde daladala moesten nemen als naar de Step Up. Alleen moesten we bij een andere halte uitstappen, maar die hadden we goed onthouden. Rond half 3 kwamen we aan bij het weeshuis.
Toen we binnen kwamen bij het weeshuis waren er al een paar kinderen thuis. Ook was de begeleidster al in het weeshuis. Zij verwelkomde ons en we mochten plaatsen nemen op twee stoelen. De kinderen kwamen rustig één voor één naar ons toe om ons zich voor te stellen. Veel kinderen zaten gelijk al voor de tv in een spannende film. Dat was voor ons een beetje lastig om te beginnen. We vroegen de kinderen wat vragen, zoals naar hun namen, of ze school leuk vonden en of ze van sport hielden. Ook vroegen we nog aan een jongen of ze een voetbal hier hadden en dat hadden ze niet. Terwijl ze het wel erg gaaf vinden om te voetballen.
Na een tijdje vroegen we hun of ze misschien wat andere films hadden. Wij wilden eigenlijk een andere film kijken, omdat de film die ze aan het kijken waren niet echt te volgen was, omdat het half Swahili en half Engels door elkaar was. Ze kwamen met wat dvd’s aan. Even later deed een jongen er een andere dvd in en het werd het sprookje van Assepoester. Dat vonden ze erg leuk om te kijken! Onder het film kijken vroeg Marlinda of wat meiden het leuk vonden dat hun nagels gelakt worden. Hun nagels werden paars gelakt en ze vonden het erg mooi! Michiel ging nog even kijken op de slaapkamer van de jongens.
Inmiddels stond er een andere film op en we besloten om naar huis te gaan. Twee meiden begonnen toen onverwachts met ons het gesprek. Ze zeiden dat één van hun aanstaande zaterdag jarig was! En we waren van harte uitgenodigd op hun verjaardag ’s middags. Nou, dat lijkt ons erg leuk! En hartstikke leuk en spontaan dat we zijn uitgenodigd.
We liepen het weeshuis uit en zwaaiden wat kinderen uit. Bij de weg besloten we om een keer geroosterde maïs te proberen. Dit wordt heel verkocht aan de straat. Voor omgerekend €0,10 hadden we een klein kolfje maïs om te proberen. Nou, erg lekker hoor. Ook zagen we nog een enorm volgepropte daladala, wat weer erg komisch was om te zien!

Image
Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]