FOHO (Di. 31 december)

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt om ongeveer 7.45, toen ben ik een 'lekker' koude douche gaan nemen. Vervolgens hadden we om ongeveer 8.30 ontbijt, een lekker eitje met boterhammen.

Daarna gingen we naar FOHO, daar hebben wij een introductie gekregen over wat FOHO doet en wat wij voor hun betekenen. Vervolgens werd de groep van 10 mensen opgedeeld in 2 groepjes van 5.

Wij gingen als eerste kralen van papier maken om er een ketting van te maken, welke door straatkinderen verkocht zouden worden voor 20.0000# (ca. €6,70) Ook konden er op deze manier armbanden gemaakt worden, welke verkocht zouden worden voor 10.000# (ca. €3,30).

Nadat wij de kralen hadden gemaakt, draaiden we de groepjes om en gingen wij kaarsen maken. Deze werden verkocht per 8 stuks, 8 kaarsen kosten 1.500# (ca. €0,50).

Vervolgens zijn we gezamenlijk met de hele groep kleine zakjes gaan vullen met zand waar later koffie in werd geplant. Deze werden dan na een half jaar weggegeven aan een familie. Een familie zou dan telkens 100 zakjes krijgen. Na ongeveer 3 jaar in de grond te hebben gestaan, kon de boom ook echt koffie geven, dit zou per jaar per boom ongeveer 20 kg koffie zijn.|

Ook zijn we weer lekker gaan lunchen, we hadden dit keer Chapatti (een soort van wrap met groenten in het deeg). Deze Chapatti's waren erg lekker.

Ook hadden we nog gevolleybald met de straatkinderen, dit was echt heel gezellig. We hebben de score niet echt bijgehouden, dus ik weet ook niet precies wie er hebben gewonnen. Ook heb ik nog even gepraat met David (17) en Djambo (14), zij werden ook onderhouden bij FOHO.

Later zijn we nog de stad Maskaka in gegaan, hier hadden ze bijna alleen maar winkels vol met kleden, beltegoed/telefoons of kappers. Echter waren er bijna geen souvenirshops. :( We zijn inmiddels weer gezellig op plot 99.

's Avonds hadden we een gezellige en ook mooie dansvoorstelling. Deze dansvoorstelling werd gehouden door ongeveer 30 mensen met allemaal verschillende leeftijden. Jong en oud, allemaal dansten ze met elkaar.

Toen we de dansvoorstelling hadden gehad gingen we nog even kaarten. Toen het eindelijk 12 uur 's nachts was, keken we over heel Masaka uit, omdat plot 99 op een heuvel ligt. Heel veel vuurwerk was er natuurlijk niet, maar daarom hadden we zelf maar sterretjes mee gebracht.

Follow the author: ferdyvbrussel
More contributions of WorldSupporter author: ferdyvbrussel
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]