Image
WorldSupporter profile of awmgoorsenberg
Image
Travel & Move: 
Tijdens mijn reis in Tanzania was het meest bijzondere wat ik heb meegemaakt denk ik de seksuele voorlichting geven aan weesmeisjes. Hierover staat meer geschreven in mijn blog.
Ik hoop hiermee bereikt te hebben dat de meisjes beter weten wat hun rechten zijn als vrouw zodat er in ieder geval onder deze groep meisjes minder zwangerschappen en hiv positieve gevallen voorkomen.
Experience & Leisure: 
Zoals hierboven al geschreven, doe ik in mijn vrije tijd graag vrijwilligerswerk. Ook houd ik erg van tweedehands kleding en ga ik dan ook vaak naar vlooienmarkten in en rondom Amsterdam.
Eenmaal per jaar sta ik zelf ook op de grootste vlooienmarkt van Europa, de ijhallen in Amsterdam Noord. De opbrengst hiervan stort ik dan naar een goed doel (zie blog). De andere keren ga er heen om voor mezelf kleding te scoren, het is zo zonde als je ziet hoeveel mooie kledingstukken anders gewoon worden weggegooid terwijl ze nog een hartstikke mooi tweede leven kunnen hebben!
Learn & Develop: 
Ik studeer geneeskunde in Amsterdam.
Ik heb helaas tijdens deze opleiding en mijn studieloopbaan hiervoor nog geen wereldbijdrage geleverd, ik hoop wel in mijn laatste jaar van mijn opleiding 3 maanden in Tanzania stage te lopen zodat ik me weer volop kan inzetten voor de minder bedeelden daar. Verder is het met deze opleiding erg lastig om veel te organiseren omdat mijn collega's daar simpelweg geen tijd voor hebben, wel probeer ik zo veel mogelijk tijdens vergaderingen, lunchbijeenkomsten en dergelijken te benadrukken dat ik in Tanzania ben geweest en probeer ik mensen zo ver te krijgen om ook een wereldsupporter profiel aan te maken.
Help & Change: 
Ik heb in Tanzania vrijwilligerswerk gedaan in het lokale ziekenhuis daar met o.a. hiv testen afnemen, informatie geven en seksuele voorlichting geven.
Verder doneer ik elke maand geld aan artsen zonder grenzen en greenpeace maar zet ik mij tegelijk ook in voor de minder bedeelde mensen in Nederland door elke week vrijwilligerswerk te doen in het Emma kinderziekenhuis. Ik ben daar berendokter (samen met de jonge patientjes gaan we dan knuffels beter maken om hen meer inzicht te geven in ziektes) en 1 zondag in de maand ben ik medewerker van het cinEmma waar we films met de zieke kinderen kijken inclusief popcorn en frisdrank! Na mijn reis in Tanzania heb ik ook een nieuw goed doel waar ik maandelijks geld aan doneer, namelijk mijn sponsorkindje Elemina! Zie ook mijn blog voor meer informatie hierover.
Work & Initiate: 
Ik werk in de thuiszorg als wijkverpleegkundige. Tijdens dit werk zet ik me in voor de vaak wat oudere mensen die niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen.
Door middel van een hoop geklets en foto's te laten zien, probeer ik ook hun aandacht te krijgen voor goede doelen in andere landen. Zeker deze mensen kunnen nog veel toevoegen aan de problemen in derdewereldlanden, veel mensen vinden het heerlijk om te horen over wat ik daar allemaal heb meegemaakt en staan dan open voor informatie over JOHO en dergelijke.
My Latest Activity