Photo
Title: (ex) worldmappers assemble!
(ex) worldmappers assemble!

(ex) worldmappers assemble!

Media of Renee_Vercoulen17
Content categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content:
(ex) worldmappers assemble!

(ex) worldmappers assemble!

Image

Hallo!

Niet zo lang geleden werd er weer eens iets gepost in de Facebookgroep van de Worldmappers van 2013. Een bericht van een enthousiaste worldmapper waarin ze vertelde over het leren kennen van worldmappers onderweg naar de voorbereidingsdag of op het station en ze daarna eigenlijk nooit meer zien / spreken omdat ze naar een ander land gaan, een andere periode gaan dus pretty much in een andere groep zitten. Verloren contacten die juist heel veel waard kunnen zijn. Voorstel: een grote worldmappers 2013 reunie. Ongeacht de reis of de periode, iedereen is welkom, gewoon om elkaar nog eens te zien, mooie verhalen uit te wisselen en misschien die korte contactmomenten van de voorbereidingsdagen om te zetten in mooie vriendschappen. Meer en meer opties boden zich aan, een actie voor serious request? Ja goed idee! kwam er uit verschillende hoeken. Prima dan proberen we dit op te zetten.

Nu zijn we met een groepje van 7 "chosen ones" (eigenlijk gewoon de eersten die reageerden maar dat klinkt niet zo spectaculair). We noemen ons de 5 J's met 1R en 1P. Nee ook dit is weer een grap maar dat zijn wel de letters waar het op neer komt. Een groepje van 7 super enthousiaste meiden met een stroom aan ideeën die staan te popelen om werkelijkheid te worden. De tijd begint wel te dringen want serious request eindigt al over een dag of 12 (al moet het nog beginnen). Idee naar idee wordt de whatsappgroep door gegooid, het een beter dan de ander maar uiteindelijk zijn we allemaal het enthousiasts over 1 idee. Het uideindelijke idee hou ik hier nog even geheim want de "big picture" is er nu de onmisbare details nog.

7 meiden, bijna allemaal onbekend voor elkaar. Onderling zijn er wel al wat die elkaar kennen maar de meesten zijn bij mij in ieder geval nog vrij onbekend. De basics zoals naam, leeftijd, woonplaats, studie en natuurlijk de reis(zen) die we met worldmapping (en anderen) hebben gemaakt. Ja een grof beeld is al bekend en het lijkt ook al goed te klikken. Wow de voordelen van het internet. 

Nu het idee er is begint moeilijkheid nummer 2. We kennen elkaar nu alleen nog maar van facebook, die ene keer dat we elkaar misschien bij een infoavond of voorbereidingsdag gezien/gesproken hebben en van wat we verteld hebben via whatsapp. Ja allemaal leuk en aardig maar dan kom je aan bij de actie en dat weet je niet eens naar wie je toe moet stappen. Een keer afspreken! werd er al gauw geroepen. Juist, dat is het volgende idee. Locatie: waarschijnlijk 's Hertogenbosch. Vrij centraal en voor iedereen goed bereikbaar. Lang leve het openbaar vervoer (voor deze keer)! 

Zelf ben ik heel enthousiast over het hele idee, het bij elkaar brengen van (ex) worldmappers en ons nog een keer inzetten voor het goede doel. En wat voor een goed doel. "Hands off our girls!" mijn persoonlijke favoriet van de afgelopen jaren. Een (jammer genoeg) grotendeels verborgen probleem maar wat een omvang heeft dit probleem zeg! Ik ben nu twee keer met worldmapping op reis geweest naar Zuid-Afrika en Brazilië en in beide landen zijn we met tienermoeders of seksueel misbruikte kinderen/jongeren in contact gekomen. De een wilde misschien wel moeder worden omdat het heel normaal is in de cultuur, de ander is trots op het kind maar schaamt zich voor de verwekking ervan en dan heb je natuurlijk nog de moeders die geen kind wilden maar dit toch hebben gekregen. De meesten staan er ook nog alleen voor. Nee dit is een onderwerp dat mij heel diep raakt maar ook een onderwerp dat heel actueel is. Denk maar aan de actie van #YESALLWOMAN die dit jaar wereldwijde aandacht kreeg. Feminisme is een van de hoofdonderwerpen van 2014 en hetzelfde geld voor verkrachting. Dat deze dingen nog steeds een probleem kunnen zijn in onze o zo moderne samenleving. Daarom ben ik ook zo enthousiast over het avengers team van ex worldmappers dat we nu verzameld hebben. 

Ik heb het probleem met mijn eigen ogen gezien en vooral in Zuid-Afrika waar de tranen toch wel over mijn wangen liepen bij de verhalen die we te horen hebben gekregen. Dit is een bestaand probleem, een probleem dat bestaat maar dit eigenlijk niet zou mogen. Wij vrouwen zijn toch baas over ons eigen lichaam? Waarom is dit dan vaak niet het geval? Dat er maar snel een einde aan mag komen en hopelijk kunnen wij er een mooie bijdrage aan leveren.

 

Groetjes!

More contributions of WorldSupporter author: Renee_Vercoulen17
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]