Title: Week 8
Week 8

Week 8

Media of Annadhoog
Contributions, Comments & Kudos

interesting post!

Heel inspirerend!! Echt een leuke post :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Week 8

Week 8

Deze week is een beetje rommelig. Er zijn inmiddels twee nieuwe meisjes gearriveerd en die gaan het project overnemen op het moment dat ik weer terug ga naar Nederland. Aan het begin van de week neem ik met de meiden uitgebreid te tijd om kennis te maken met de directeur en de andere mensen van de vaste staf van de school. Ook de lijst met kinderen en het programma zoals Laurie en ik het hebben ingevuld laat ik aan hen zien. Het leuke van het project is dat iedere vrijwilliger het mag invullen zoals hij of zij het wil, ieder brengt weer nieuwe talenten en kennis mee.

Leuk is dat dat Laurie die we 2 weken eerder in Kaapstad achterlieten nog voor 2 dagen in PE is. Ronja en ik overvallen haar nog een keer in het hostel. Ze verteld over de verdere plannen die ze heeft met haar vriendin waar mee ze reist en zo komt ook voor het eerst de optie op dat ik ook nog een aantal dagen zou kunnen gaan reizen…

Later die week neem ik officieel afscheid van Greenville Primary school met toch wel een beetje pijn in mijn hart. Voor mijn gevoel heb ik in de weken dat ik op de school gewerkt heb wel heel erg mijn best gedaan om het meeste voor de kinderen te betekenen maar duurde onder andere het plannen en organiseren van de lessen voor mijn gevoel te lang. Daarnaast had ik me graag nog een aantal weken langer willen inzetten om ook echt de voortgang van de kinderen te kunnen monitoren. De reden dat ik nu al afscheid nam is dat ik besloten had om mijn allerlaatste week nog naar het oosten te gaan reizen om toch nog meer te zien van het land. Volgens vrijwilligers die al eerder die kant op hadden gereisd was het een veel armer en ‘ruiger’ deel van Zuid-Afrika.

Eerder in mijn verblijf was ik een ochtend mee geweest met de lifeskill course van die Ready4life geeft om werkloze mensen in de township een zetje te geven in de maatschappij. Daar had ik Mercia ontmoet, een jonge vrouw van 24 (net als ik). We hadden gesproken over haar leven en ook kreeg ik van haar veel geïnteresseerde vragen. Graag wilde ik een interview doen met haar om een beeld te krijgen over de verschillen van onze levens. Ze wilde graag aan het interview meewerken en het leverde een heel interessant gesprek op. Ook iets dat ik voor de rest van mijn leven veel van geleerd heb (het bestand van het interview heb ik als bijlage toegevoegd).

 

More contributions of WorldSupporter author: Annadhoog
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1