Title: Revolution in a Cup
Revolution in a Cup

Het begon allemaal met een kleinigheidje van een vriendin. Een pakje koffie bonen, gewoon zomaar. Lief. 
Wat mij veraste van een redelijk onbekend koffiemerk, het was verbazingwekkend lekker! En toen kwam het beste nieuws. Deze koffie is fairtrade. Wat is zo bijzonder vind van Moyee koffie, is dat ze zch niet alleen inzetten voor betere prijzen voor de boeren. Ze gaan een stapje veder. 

Moyee gaat terug naar de roots van koffie. Letterlijk. Met deze koffie heb je niet alleen eerlijke koffie, maar alle opbrengst van de productie is in het land gebleven. De verwerking van de koffiebonen gebeurt hier namelijk lokaal gedaan en wordt niet toegeschreven tot grote massa bedrijven in de westerse wereld. Ze worden plaatselijk gebrand en dit verhoogt het geldbedrag dat in het productie land blijft met 300%. Deze massa productie halen ze ook bij het oogsten weg. Lokale mensen werken op de koffie plantages en bonen worden met de hand geplukt. Waar machines alle bessen van de bomen af zullen halen, krijg je bij Moyee alleen de best geselecteerde koffiebonen. Vandaar dat het zo lekker is.  
Maar hoe kan het nou, dat boeren goed betaald krijgen, hun salaris wordt verhoogd, zonder machines? Dit komt omdat 'the middelman' is verwijderd. De boeren worden meer betaald en omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een groothandel, betalen wij minder. Reclame maken ze mond op mond. Ze hebben enkele winkels en de webshop levert super snel. Het gaat er niet om dat ze wereld bekend zijn, maar dat ze een verschil kunnen maken. Met deze veranderingen, kan de koffieproductie over heel de wereld worden beïnvloed. 

Koffie is er om te delen en wat is er nou dan zulke eerlijke koffie delen? Mijn vriendin is voor mij met een nieuwe traditie gekomen. Moederdag, verjaardagen, valentijn, een leuke zomaar of een flinke tentamenweek; ik kom niet meer aan zonder een pak Moyee koffie om te delen.

Radically good coffee,
ith radical impact. 

Media of IrisDuivenvoorden
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
More contributions of WorldSupporter author: IrisDuivenvoorden
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]