Welk visum regelen voor werk, vrijwilligerswerk of een reis naar Egypte?

Een toeristenvisum is verplicht voor Egypte en deze is geldig voor een verblijf tot 90 dagen. Deze kan je aanvragen bij de ambassade van Egypte in Den Haag. Je kunt bij aankomst in Egypte (dus ook in de Sinaï) altijd een visum-on-arrival aanvragen, maar die is dan maar 30 dagen geldig. Voor de Sinaï (oost-Egypte) is er een visum beschikbaar voor maximaal een verblijf tot 15 dagen; met dit visum kun je alleen in de Sinaï verblijven. Om hoge kosten, lange wachttijden en gesjoemel met regels te voorkomen, is het handiger om gewoon van te voren in Nederland je visum aan te vragen. Hiervoor heb je een vluchtschema of returnticket nodig, alhoewel hier in de praktijk nooit om wordt gevraagd, behalve door vliegtuigmaatschappijen. Wil je langer dan drie maanden in Egypte blijven, bereid je dan voor op veel moeilijkheden en onduidelijkheden rond verlenging. Er zijn mensen die een verlenging krijgen van 90 dagen, maar het kost veel doorzettingsvermogen.

Vrijwilligersvisum 
Vrijwilligers in Egypte kunnen 90 dagen in Egypte blijven op een toeristenvisum, die wellicht verlengd kan worden met nog 90 dagen. Officieel moet je echter het Entry visum aanvragen; dit is een visum voor mensen die Egypte bezoeken met een ander doel dan toerisme. Dit visum is ook verplicht voor mensen die zouden willen emigreren naar Egypte, als eerste stap naar een permanent verblijf. Het visum is geldig voor enkel 30 dagen en moet binnen 3 maanden van de visumdatum worden besteed. Je kan van te voren het visum aanvragen bij de ambassade of ter plekke op het vliegveld in Caïro. Je kan in Egypte je visum verlengen voor één, drie of vijf jaar bij het Immigratiebureau op het Tahir plein in Caïro als je langer dan een maand in Egypte verblijft. Neem hiervoor je paspoort, minstens vier paspoort foto's en een brief of contract van je werkgever mee en doe dit in ieder geval twee weken voordat je visum verloopt. Informeer voor de rest van de voorwaarden bij de Egyptische ambassade en vraag ook welk van de twee visums aangeraden wordt voor vrijwilligerswerk.

Werkvisum
Om in Egypte aan het werk te mogen, heb je een werkvergunning nodig. Deze kan alleen aangevraagd worden in Egypte zelf. Om Egypte binnen te komen moet je een Business Visum aanvragen in Nederland bij het consulaat. Hiermee mag je 90 dagen in Egypte doorbrengen en is geldig gedurende 6 maanden. In deze tijd moet je werkgever de werkvergunning aanvragen.

De benodigdheden voor een Business Visum zijn:

 • Een geldig paspoort dat nog ten minste 6 maanden geldig is 
 • Een ingevuld aanvraagformulier
 • Recente pasfoto's
 • Een recent bankafschrift en een kopie daarvan
 • Bewijs van reisverzekering en een kopie daarvan
 • Zakelijke referenties (brief van je werkgever, een uitnodiging van een Egyptisch bedrijf of organisatie)
 • Bewijs van hotel reservering en een vliegticket

Eenmaal in Egypte vraagt je werkgever een werkvergunning voor je aan. Vervolgens kan je zelf je werkvergunning verlengen met periodes van een paar jaar. Dit kan in Egypte gedaan worden, maar is ook mogelijk bij de consulaire afdeling van Egypte in Nederland.
Voor verlenging heb je nodig:

 • De originele werkvergunning
 • Een brief van de werkgever
 • Origineel paspoort of kopie daarvan
 • De administratiekosten (deze zijn hoger voor mensen met een universitair diploma)

Als je van werkgever bent veranderd, zal de nieuwe werkgever weer in Egypte een werkvergunning voor je moeten aanvragen.

Een visum aanvragen kan op: https://www.mfa.gov.eg/English/ConsularServices/Pages/VisaApplication.aspx

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

werkvisum aanvragen egypte

de door u geplaatste link werkt niet. heeft u wellicht het juiste linkje voor mij? 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Travel Supporter
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Image
Image
Statistics
12 1
Promotions
JoHo Insurances - Expert internationale verzekeringen

Sta jij op het punt om je internationale droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.