Welk visum te regelen als je gaat reizen door Kenia (en Oost-Afrika)?

Een toeristenvisum regelen:

  • Een toeristenvisum is verplicht voor Kenia.
  • Sinds 1 juli 2015 is het verplicht om dit visum van tevoren online aan te vragen, en dit e-visum kan je dan uitgeprint meenemen naar het vliegveld samen met details over je reis (hotelboeking enz.). Als je onder de 16 jaar bent heb je geen e-visum nodig om naar Kenia te gaan.
  • Het toeristenvisum is geldig voor een verblijf tot 90 dagen. Verlenging kan met nog eens 90 dagen tot een verblijf van 180 dagen bij één van de immigratiebureaus.
  • Een returnticket is verplicht maar hier wordt bijna nooit naar gevraagd. Vraag wel even na bij je vliegmaatschappij of je mee mag zonder returnticket.

Maar misschien is een East-African Visum wel interessanter?

  • Wil je ook naar Rwanda of Oeganda?
  • Dan is er ook een East-African Visum dat je via de Keniaanse ambassade aan kunt vragen.
  • Dit visum is geldig in Rwanda, Oeganda en Kenia tot een maximum van 90 dagen. Dit visum kan niet worden verlengd. 
  • Je hebt hiervoor een geldig paspoort nodig dat bij de aanvraag minstens nog zes maanden geldig is.

Contributions

Blog of Travel Supporter

Access level of this page

  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private