Welk visum te regelen als je gaat reizen door Kenia (en Oost-Afrika)?

Een toeristenvisum regelen:

  • Een toeristenvisum is verplicht voor Kenia.
  • Sinds 1 juli 2015 is het verplicht om dit visum van tevoren online aan te vragen, en dit e-visum kan je dan uitgeprint meenemen naar het vliegveld samen met details over je reis (hotelboeking enz.). Als je onder de 16 jaar bent heb je geen e-visum nodig om naar Kenia te gaan.
  • Het toeristenvisum is geldig voor een verblijf tot 90 dagen. Verlenging kan met nog eens 90 dagen tot een verblijf van 180 dagen bij één van de immigratiebureaus.
  • Een returnticket is verplicht maar hier wordt bijna nooit naar gevraagd. Vraag wel even na bij je vliegmaatschappij of je mee mag zonder returnticket.

Maar misschien is een East-African Visum wel interessanter?

  • Wil je ook naar Rwanda of Oeganda?
  • Dan is er ook een East-African Visum dat je via de Keniaanse ambassade aan kunt vragen.
  • Dit visum is geldig in Rwanda, Oeganda en Kenia tot een maximum van 90 dagen. Dit visum kan niet worden verlengd. 
  • Je hebt hiervoor een geldig paspoort nodig dat bij de aanvraag minstens nog zes maanden geldig is.

Contributions

Blog of Travel Supporter
Content
Image
Statistics
14
Selected Categories
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Main Category
Travel & Move
Country / Region
Language
Nederlands