home sweet(?) home

12 bevallingen waarvan 6 helemaal zelf. 3 waarbij het zo snel ging dat ik telaat was en 3 waarbij ik heb kunnen assisteren. 

68 dala-dala ritjes van en naar het Ziekenhuis 

1 ruptuur die ik heb kunnen hechten 

heeeel veel bloeddrukken, buiken en vaccinaties en prikjes 

en nog veel meer baby'tjes die ik heb kunnen wegen. 

Ik ben nu terug en kijk terug op de ontzettend leerzame tijd die ik gehad heb door de midwives en doktoren uit het Fuoni hospitali in Zanzibar. Het was ontzettend mooi om mensen helemaal aan de andere kant van de wereld te kunnen helpen en soms was het ook zwaar. Het was moeilijk om te communiceren met de mensen, ze spraken gebrekkig (vaak eigenlijk ook gewoon helemaal geen) engels en juist als Verloskundige leer je in Nederland hoe belangrijk die steun is tijdens de bevalling. Ik heb ontzettend veel verhalen, van grappige tot enge tot verdrietige en boos-makende momenten die ik graag met jullie WORLD-supporters wil delen, maar hoe ik van mijn laaste tentamen 48 uur later in Afrika stond ben ik ook weer van Afrika minder dan een week later weer in mijn stage gevlogen, die ook veel aandacht en tijd eist, dus deze verhalen komen later. Maar zoals ze in Afrika zeggen: Hakuna Matata 

XXX

Follow the author: Evibreg92
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Verandering

Na drukke weken. Denk ik eigenlijk vandaag pas weer echt bewust aan wat Afrika mij gemaakt heeft. Ik loop nu stage in Den Haag en zie veel buitenlandse vrouwen. Veel vrouwen waar ik heel erg terug denk aan Afrika. Maar oh men oh men wat is het hier toch anders. Wat hebben we het hier toch eigenlijk goed! Maar goed weet ik niet of het juiste woord is. Ik denk dat hoe ik vrouwen heb zien bevallen beter is als hoe dat hier soms in Nederland gebeurt. Met al die tierenlantijntjes.. Veel te veel ingegrepen terwijl dit helemaal niet nodig is. Hier wil ik graag iets mee doen. Ik heb dit jaar ook mijn minor die ik moet gaan kiezen en ik heb gekozen voor de richting; gezondheidsbevordering. Ik denk dat wij veel van Afrika kunnen leren net als dat er in Afrika meer vanuit Europa zou moeten aannemen...

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1