De wereld is een boek (geschreven voordat mijn reis naar Uganda begon)

De wereld is een boek. Een groot, dik boek. Het is niet zomaar een boek, met zwarte letters op witte bladzijdes. Nee, het is een boek met duizend kleuren, tekeningen en geuren.
Mensen die niet reizen en hun hele leven maar op 1 plek blijven zullen alleen de eerste pagina lezen. Mensen die niet reizen kennen elk woord, elke letter en elke punt op die ene pagina. Maar na de laatste punt van die pagina houdt het boek voor hun op. Wat erachter zit zullen zij nooit te weten komen. En het zou de rest van hun leven één groot mysterie blijven.
Ik wil niet dat de rest van het boek een mysterie blijft. Ik wil alles lezen! Elk verhaal, elk woord, elke letter. Mijn nieuwsgierigheid zal mijn gids zijn, bij mijn reis door dit boek, de wereld.
Begrijp me niet verkeerd hoor, ik hou van die vertrouwde en o zo bekende pagina. Maar er is meer. Er zijn nog duizenden onbekende verhalen, die ik nog wil lezen en ontdekken.
9 Augustus krijg ik weer de kans om een nieuw hoofdstuk van het boek te openen. Ik ben enorm blij dat ik al die verhalen, die nu nog een groot mysterie zijn, mag lezen. Dit Ugandahoofdstuk zal heel bijzonder worden. En ik zou er van genieten, van elke letter. 

Follow the author: Fleur van Beek
More contributions of WorldSupporter author: Fleur van Beek
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wat mooi geschreven Fleur, en

Wat mooi geschreven Fleur, en ik denk ook dat nieuwsgierigheid een heel goed uitgangspunt is om de wereld te gaan verkennen. We moeten ons wel besefffen dat we bij de lucky few horen die zulke reizen kunnen maken, het gros van de wereldbevolking heeft de kans niet om de grenzen van zijn eigen land over te gaan. Zouden deze mensen minder inzicht in de wereld hebben?

Prachtig geschreven! Ik hoop

Prachtig geschreven! Ik hoop dat je veel deelt over de andere pagina's! Toch ben ik het wel met Gerjanne eens: we zijn bevoorrecht dat we zulke reizen kan maken. In Nepal bijvoorbeeld is het voor bijna niemand betaalbaar om een visum voor het buitenland aan te vragen... 

Inderdaad mooi geschreven! We

Inderdaad mooi geschreven! We zijn inderdaad 'lucky' dat we zulke reizen kunnen maken. Ik denk ook dat reizen je kennis over de wereld vergroot en jezelf als persoon verrijkt.  Natuurlijk zijn er meer manieren om de wereld en jezelf te leren kennen. Maar reizen heeft daar, in elk geval voor mij, een hele grote meerwaarde in gehad.

Wat een mooie en

Wat een mooie en toepasselijke tekst! Ik kwam hem toevallig tegen via het wereldsupporter magazine en ik herken me erg in je tekst! Ook toepasselijk dat veel mensen júíst op die vertrouwde pagina blijven en willen blijven.Dank je voor dit mooie stukje tekst! Ik ga hem zelfs printen en ophangen.X

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4