We zijn begonnen! (8-daagse challenge)

We zijn begonnen!

Vandaag begon de 8-daagse challenge die in het teken staat van de millenniumdoelen. Vandaag staat millenniumdoel 5 centraal: 'verbetering van de gezondheid van moeders'.

Jaarlijks overlijden honderdduizenden vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap. Bloedingen, infecties en een hoge bloeddruk zijn veel voorkomende doodsoorzaken die met goede medische hulp en kraamzorg voorkomen kunnen worden. Als vijfde millenniumdoel is bepaald dat moedersterfte in 2015 met driekwart moet zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. Vaak is moedersterfte het gevolg van illegale en gevaarlijke abortussen. Beschikbaarheid van voorbehoedsmiddelen en toegang tot veilig uitgevoerde abortus is daarom van levensbelang. Net als het recht van de vrouw om zelf te beslissen over haar eigen seksualiteit en het al dan niet krijgen van kinderen. Dit wordt reproductieve gezondheid genoemd. Uiterlijk in 2015 moeten alle vrouwen hier toegang toe hebben.

Voortgang:

De afgelopen twee decennia is de moedersterfte in ontwikkelingslanden afgenomen met 45,5 procent. In 1990 overleden 440 per 100.000 vrouwen in ontwikkelingslanden aan complicaties tijdens hun zwangerschap of bevalling. In 2010 was dat cijfer teruggebracht naar 240 per 100.000 vrouwen. Dit is weliswaar een daling, maar als dit tempo zich voortzet zal het doel in 2015 niet behaald zijn.

Actie:

Om aandacht te krijgen voor dit millenniumdoel heb ik vandaag de volgende actie gedaan: ik heb een aantal beschuiten met muisjes gesmeerd en ben daarmee de straat opgegaan. De mensen die ik tegen kwam heb ik een beschuit aangeboden met de uitleg over millenniumdoel 5. Veel mensen waren niet echt op de hoogte van de millenniumdoelen. Ze hadden er wel eens wat van gehoord maar kwamen niet heel ver. Ze schrokken van het verhaal over de moeders. Het was leuk dat ze echt belangstelling toonden in wat ik te vertellen had. Ik denk dat ik door deze actie een aantal mensen heb kunnen inlichten over de millenniumdoelen.

Morgen is er weer een nieuw millenniumdoel aan de beurt.

Tot dan!

WorldSupporter Resources: 
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Te gek dat je zo hard werkt

Te gek dat je zo hard werkt aan de bewustwording van andere mensen! Ik vind het ook heel origineel dat je het zo met beschuit met muisjes vertelt, super! Ik hoop dat ze je actie niet snel vergeten en misschien wel iets voor een goed doel willen doen. 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Agnes
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2 1
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd