Eco Design Project, een nieuwe kans voor oude materialen

Omdat ik eerder al sprak over hoe je duurzamer met spullen om kunt gaan, wil ik jullie vandaag iets creatiefs laten zien. Ik stuitte op een hele hippe website met allemaal leuke hebbedingetjes als het gaat om assecoires: Eco Design Project (httppublicpublic://blog/EcoDesignProject-13_0.jpgblog/il_570xN.500954613_fbud_0.jpgwww.ecodesignproject.com/). De producten zijn gemaakt door de Japanse designer Mayo Fujiwara.

Ze maken van oude, al gebruikte materialen nieuwe sieraden en verkopen deze, om recyclen te stimuleren. Je kunt deze leuke sieraden hier kopen: httppublicpublic://blog/EcoDesignProject-13_0.jpgblog/il_570xN.500954613_fbud_0.jpgwww.etsy.com/shop/EcoDesignProject?ref=l2-shopheader-name
Op deze manier ga je veel milieubewuster om, de modeindustrie gebruik namelijk veel milieuschadelijke stoffen om tot nieuwe producten te komen.

Als creatieve student vind ik de producten prachtig, maar ik kan ze me niet allemaal veroorloven. Daarom ga ik binnenkort zelf aan de slag om van mijn oude, niet meer gedragen spullen iets soortgelijks te maken. Ik zou zeggen: stay tuned voor een do it yourself ;-)!

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: EliseS
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

ja die site ken ik en ik ben

ja die site ken ik en ik ben er ook groot fan van, maar ik vind inderdaad dat de prijsverhouding niet altijd passen bij de conceptgedachten achter het project

xx

Ja, de prijzen zijn inderdaad

Ja, de prijzen zijn inderdaad wel hoog. Toch blijft het wel design, dus aan de andere kant vind ik dat dat ook wat extra mag kosten. Anders is zo'n bedrijfje niet rendabel en kan het niet blijven bestaan! En blijkbaar zijn er veel mensen die het er wel voor over hebben ;-)

Ben benieuwd

Heey Elise,Ik ben benieuwd naar je "do-it-yourself" ! Leuke blog :-)

Dankje Anke! De DIY heb ik al

Dankje Anke! De DIY heb ik al vrij snel na deze blog gemaakt, dus die kun je al tussen mijn blogs terugvinden ;-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4