Image
WorldSupporter Magazine of zigenhornlieke
Image
Travel & Move: 
In 2011 en 2012 ben ik naar Amerika gevlogen om een bewustzijnscursus te doen, waar mensen van over de hele wereld samenkwamen. Hiervan heb ik veel geleerd.
Ik heb mezelf beter leren kennen en geleerd om de doelen in mijn leven te verwezenlijken. Daarnaast heb ik ik ook geleerd hoe het mogelijk is je steentje op emotioneel vlak bij te dragen aan de wereld. Door je eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de dingen die je doet en kán doen, verbeter je voor jezelf een klein stukje van de wereld. Als iedereen dat zou doen, zou er een fijne, coöperatieve samenleving zijn, waarin iedereen open staat om wat voor een ander te doen. "Verbeter de wereld, begin bij jezelf." Dat was voor mij een zeer waardevolle ervaring. In januari ben ik van plan voor een half jaar naar Zuid-Oost Azië te gaan. Eerst om 5 weken vrijwilligerswerk in Vietnam te doen via Vrijwillig Wereldwijd. Daarna zal ik doortrekken naar Cambodja, Thailand en Indonesië, om wat meer van de wereld te zien.
Experience & Leisure: 
Ik heb via mijn atletiekvereniging meegedaan aan sponsorlopen. Daarnaast heb ik speculaas verkocht aan de deur, om geld op te halen voor het goede doel.
Als gezin hebben we een pleegkind gehad in Nepal. Dat was een Tibetaanse vluchteling. Ik heb contact met hem gehad via tekeningen die we opstuurden. Verder ben ik een groot fan van liften. Naast dat ik gek ben op avontuur, leer je totaal onbekenden kennen, door bij verschillende mensen in de auto te stappen. Mensen met ieder een eigen verhaal en een eigen achtergrond.
Learn & Develop: 
Op de basisschool heb ik actief meegedaan aan projecten om geld in te zamelen.
Ik bracht bijvoorbeeld mijn speelgoed naar de "Fancy Fair", een rommelmarkt waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. Daarnaast heb ik zeer actief kinderpostzegels verkocht. We hadden ook altijd projecten om andere culturen te leren kennen. Zo vierden wij buitenlandse feesten, kookten we buitenlandse gerechten, etc. Hierdoor is mijn belangstelling voor andere culturen zeer gegroeid. Op de middelbare school heb ik meegedaan aan een project om geld in te zamelen voor de stichting Harambee. Dat is een stichting die de levensstandaard van West-Kenianen probeert te verhogen, door te investeren in o.a. het onderwijs. We hebben geld ingezameld door 24 uur ofwel niet te praten, ofwel niet te eten. Dat laatste heb ik toen gedaan.
Help & Change: 
Al toen ik een klein meisje was, wilde ik graag mijn steentje bijdragen aan de wereld. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ik jarenlang donateur ben geweest van het Wereld Natuur Fonds.
Daarnaast heb ik als meisje van een jaar of 10 een clubje opgericht, om geld in te zamelen voor de "kindjes in Afrika". We hebben zelfs een brief naar de gemeente van ons dorp gestuurd om toestemming te vragen om als minderjarigen geld in te zamelen. Als jong kind kon dat helaas nog niet, maar aangezien ik nu de leeftijd heb bereikt om, zonder beperkingen, iets te doen voor de wereld, wil ik daar ten volste gebruik van maken. Zo ga ik vrijwilligerswerk doen en zal ik, wanneer het op lengte is, mijn haar doneren aan Stichting Haarwensen, die pruiken maakt voor kinderen met kanker, die hun haar verloren hebben door chemotherapie.
Work & Initiate: 
Qua werk heb ik nog niet veel interessante bijdragen aan de wereld geleverd. Ik werk in de horeca, eerst 4 jaar bij een pannenkoekebakker en in een feestzaal.
Nu ben ik een half jaar full time aan het werk in een friettent om geld te verdienen voor de reis die ik in januari ga maken naar Vietnam, Thailand, Cambodja en Indonesië.
My Latest Activity
De eerste dagen van mijn vrijwilligerswerk

Dinsdag was dus mijn eerste werkdag hier. 's Ochtends was ik vrij, dus heb lekker uitgeslapen. Na een lunch in het vrijwilligershuis zijn Roos en ik samen naar mijn eerste project gegaan. Via slingerende weggetjes langs de rivier en verschillende soorten huizen, dan weer krotjes, dan weer villa's, r...

Image

Ik heb vandaag mijn haren af laten knippen om het te doneren aan het goede doel. Via stichting Haarwensen geef ik zo een ziek kindje, dat zijn of haar haar verloren heeft, een deel van een pruik. Van mijn haar en dat van anderen bij elkaar maken ze een pruik. Morgen is het dan eindelijk zo ver! Ik v...

Image

Samen met een collega heb ik geld ingezameld voor serious request! We hebben onze fooien in een pot gedaan en uiteindelijk 100 euro opgehaald. Ik heb gezien dat dat dus vrij makkelijk gaat en ben er eens over na gaan denken. Ik zou ook geld in kunnen zamelen voor in Vietnam. Ik vertrek echter al ove...

Onbewust inspireren

Afgelopen week heb ik een gesprek gehad met een vrouw van Wereldsupporter, die mij uit heeft gelegd hoe ik mensen kan inspireren en hoe het MillenniumDoen! programma in elkaar zit. Ik kwam erachter dat ik onbewust al goed bezig was. Ik ben nu bijna aan het einde van een half jaar waarin ik bijna dag...

Voorbereidingen

Deze week ben ik bezig geweest met het voorbereiden van mijn reis. Afgelopen maandag ben ik naar de Ambassade van Vietnam in Den Haag geweest, waar ik na een half uurtje al weer weg liep met een visum in mijn paspoort. Ik, gelukkig goed wakker, zag dat mijn visum maar voor een maand geldig was, hoew...