Future plans

'Wat wil jij later worden?' of 'Heb je al plannen voor de toekomst?' Vragen die zo vaak aan mij gesteld worden en vragen die ik altijd weer moest beantwoorden met 'ik heb geen idee'. De laatste tijd heb ik veel over dit soort vragen nagedacht. Wat wil ik nou precies met mijn leven, wat zijn mijn doelen?

Twee weken geleden kregen we tijdens mijn Engelse les een luistertoets, deze ging over een organisatie (VSO) die een soort van vrijwilligerswerk organiseert in het buitenland. Ik was natuurlijk meteen geïnteresseerd, want het deed me erg denken aan Malawi.

De organisatie werkt zo dat opgeleide mensen vanuit heel Europa naar verschillende ontwikkelingslanden worden gestuurd om daar aan de slag te gaan. Deze mensen hebben erg verschillende banen met de lokale bevolking. Al hun kosten worden betaald door de organisatie, zodat ze zonder zorgen hun werk kunnen doen. VSO is wereldwijd de belangrijkste onafhankelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie die met behulp van vakdeskundigen armoede bestrijdt in ontwikkelingslanden.
Deze organisatie zette mij aan het denken. Het lijkt mij namelijk geweldig om weer terug te gaan naar een ontwikkelingsland en daar echt een steentje bij te dragen, want natuurlijk hebben wij de afgelopen zomer ook meegeholpen, maar als je opgeleid bent en echt daar naar toe gaat om je vak te beoefenen en tegelijkertijd te helpen, lijkt me dat nog veel leuker. Dan ben ik goed ik wat ik doe en kan ik misschien wel voor langere tijd verschil maken.

En zo kwam ik tot een antwoord op de vragen helemaal aan het begin van dit stukje. Ik weet het natuurlijk nog niet zeker, maar het lijkt mij fantastisch om in Nederland of in Engeland geneeskunde te gaan studeren en vervolgens eerst een tijdje hier in Europa aan de slag te gaan. Maar mijn doel is om daarna voor een jaar, of misschien wel een paar jaar, met een organisatie als VSO naar een ontwikkelingsland in Afrika te gaan en daar aan de slag te gaan. Dan zie ik daarna wel wat ik ga doen, of ik weer hier in de Westerse wereld aan de slag wil of dat ik voorgoed daar wil blijven.

Follow the author: Riannedebruin
More contributions of WorldSupporter author: Riannedebruin
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

VSO

Als je geneeskunde gaat doen, kun je ontzettend nuttig zijn in het buitenland! Niet alleen bij VSO, maar ook bijvoorbeeld bij Artsen zonder Grenzen of het Rode Kruis. Ik denk wel dat het bij je past, als ik jouw blogs zo lees. Het is een moeilijke en lange opleiding, maar het eindresultaat zeker waard. Heel veel succes!

Klinkt als een prachtige

Klinkt als een prachtige toekomstdroom! Heel veel succes met het realiseren ervan!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2