Een jaar geleden...

Het is inmiddels alweer bijna een jaar geleden sinds ik naar Malawi vertrok. Ik hoopte dat deze reis een positieve invloed zou gaan hebben op mijn leven en mij zou helpen om bepaalde keuzes te maken.

Én of deze reis een positieve invloed heeft gehad op mij. Sinds ik terug ben uit Malawi let ik veel meer op kleine uitgaven, ik probeer zo min mogelijk eten te verspillen, we scheiden het afval, we kopen meer fair trade producten, ik douch korter, ik heb mijn haar gedoneerd, ik doneer aan goede doelen en ga zo maar door. Dit komt allemaal door de nare dingen die ik in Malawi heb gezien. Maar niet alleen de nare dingen, ook het feit dat de mensen daar zo gelukkig zijn met heel weinig heeft mijn ogen geopend. Ik heb ingezien dat je helemaal niet alles hoeft te hebben om gelukkig te zijn, zolang je het gene dat je hebt waardeert is het heel makkelijk om gelukkig te zijn met iets minder.

Ook heeft de reis mij geholpen met beslissen wat ik in de toekomst wil gaan doen. Voor de reis had ik geen idee wat ik wilde studeren en al helemaal niet wat ik wilde worden. Sinds ik terug ben uit Malawi ben ik erachter dat ik heel graag geneeskunde wil studeren. Ik wil met mensen bezig zijn en mensen helpen. Ook wil ik, zoals in een ander blogbericht staat, na mijn studie een keer met artsen zonder grenzen (bijv.) naar een ontwikkelingsland.

En als laatste wil ik natuurlijk heel graag nog een keer terug.
Ik heb al wel plannen om volgend jaar mei met twee vriendinnen voor drie weken naar Thailand te gaan om daar stage te lopen in een opvangcentrum voor zieke kinderen. Mijn school heeft een aantal jaar geleden de Mae Tao Clinic gesteund waar veel kinderen uit Birma heen vluchten. Niet alle kinderen kunnen daar worden opgevangen en veel van hen worden dus overgebracht naar de clinic in Chiang Mai, waar wij stage gaan lopen.

More contributions of WorldSupporter author: Riannedebruin
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Mijn Reis

Ik ben deze Zomer naar Brazillié geweest, denkt u dat Malawi iets heel anders is?

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1