Photo
Title: Op naar het JTC!
Op naar het JTC!

Op naar het JTC!

Media of sharonmooten
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Op naar het JTC!

Op naar het JTC!

Hallo allemaal!

Zoals ik al zei in mijn vorige blog, ga ik nog wat vertellen over het vervolg van mijn reis naar Tanzania...want na 5 weken Tanzania kan je natuurlijk niet zomaar verder gaan met je leven zonder er mensen over te vertellen! Er is niks fijners dan de ervaringen die ik daar heb gehad te delen met de buitenwereld en ze daarbij ook nog misschien wat bij te leren. Omdat ik de foto's nog niet eerder binnen had heb ik besloten nu pas het blogbericht te gaan schrijven, want het is natuurlijk veel leuker met foto's.

17 Oktober was het dan eindelijk zover! We (ik en Maureen Visscher) gingen presentaties geven op mijn oude middelbare school in Roosendaal; het Jan Tinbergen College. Ik heb presenteren altijd al leuk gevonden dus ik had er helemaal zin in. Al helemaal omdat we iets gingen presenteren waar we helemaal vol van waren, het is ten slotte niet niks om 5 weken in Afrika vrijwilligerswerk te doen. 

Vlak voordat de klas binnen zou komen zette we een powerpoint met foto's op met het mooie nummer 'People help the people' van Birdy erachter. Dit zorgde ervoor dat we gelijk de aandacht hadden van de kinderen. Als de klas dan eenmaal compleet was zaten ze muisstil naar de foto's te kijken met het mooie liedje op de achtergrond. Zo konden we goed en rustig beginnen aan onze presentatie. We begonnen met ons voor te stellen en te vertellen wat we nou eigenlijk allemaal hadden gedaan in Tazania. Je kon merken aan de kinderen dat ze erg onder de indruk waren, dat vond ik erg leuk om te zien. Na onze eigen ervaringen verteld te hebben schakelden we over op de milleniumdoelen en wat deze met onze reis te maken hebben, om zo ook een stukje bewustwording over te brengen. Ten slotte hebben we het afgesloten met het stellingenspel. Dit is spel is heel simpel. We gaven alle kinderen drie kleuren blaadjes, vervolgens lieten we een stelling op het bord zien en dan moesten zij bepalen welk antwoord het goede antwoord was en dan het goede kleur blaadje omhoog houden. Dit was een erg leuke afsluiter want de kinderen werden er ontzettend enthousiast van. 

Na onze presentatie kwamen geregeld leerlingen of leraren naar ons toe om te zeggen dat ze het een erg goeie en indrukwekkende presentatie vonden en dat ze vonden dat we het goed konden brengen. Erg leuk om te horen die complimentjes. Kortom het was een hele leuke, leerzame en geslaagde ervaring om presentaties te geven.

In totaal hebben we 6 presentaties gegeven op het JTC en de week daarna zijn we nog naar Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle gegaan om daar een paar presentaties te geven (de oude middelbare school van Maureen).

 
More contributions of WorldSupporter author: sharonmooten
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]