Title: Project consumenten gedrag - Duurzaamheid
Project consumenten gedrag - Duurzaamheid

Project consumenten gedrag - Duurzaamheid

Media of sharonmooten
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Project consumenten gedrag - Duurzaamheid

Project consumenten gedrag - Duurzaamheid

Pff wat gaat de tijd toch snel. Het is alweer een half jaar geleden dat ik in Tanzania zat. In middels is er al weer veel gebeurt. Ik heb al veel presentatie's gegeven, onder andere op mijn oude middelbare school het Jan Tinbergen College in Roosendaal, maar ook op een basisschool 'De Klimroos' in Roosendaal. Hoe deze presentatie's zijn verlopen zal ik in een volgende blog beschrijven.

Ook ben ik ben dit jaar begonnen met de opleiding Toegepaste Psychologie op de Hogeschool Leiden. Ik heb deze opleiding gekozen, omdat ik graag onder de mensen ben en geïnteresseerd ben in waarom mensen zich op bepaalde manieren gedragen en hoe ik dat kan beïnvloeden. Voorlichten, coachen, assessen, praktijkgericht onderzoek en adviseren zijn dan ook verschillende competenties die in de opleiding aan bod komen. 
Ik ben inmiddels net begonnen met mijn 3e periode, maar in mijn vorige periode heb ik een project gedaan die gericht was op praktijkgericht onderzoek en adviseren. Het speciale aan dit project was dat het in het thema moest staan van duurzaamheid. Als projectgroep hebben wij een bedrijf of onderneming uit moeten kiezen die iets te maken had met duurzaamheid. Daarom hebben wij gekozen voor Eneco.

Uit onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu is namelijk gebleken dat Eneco de meest duurzame stroomleverancier is. Hiermee staat Eneco boven andere grote energieleveranciers zoals Nuon en Essent (ANP, 2014). Tevens is er uit onderzoek van Eneco gebleken dat er eind 2014 al 100.000 Nederlandse huishoudens gebruik maken van hun product Toon. Deze stijging heeft plaatsgevonden nadat Toon voor het eerst geïntroduceerd werd in 2012 (Eneco, 2014). 

Het product Toon is een onderdeel van Eneco. Toon is een thermostaat die gekoppeld is aan de energierekening en de persoonlijke tarieven van klanten van Eneco. De thermostaat is gemakkelijk te bedienen en biedt Toon-gebruikers op deze manier meer inzicht in hun stroom- en gasverbruik. Toon maakt het voor deze individuen mogelijk om op elk moment van de dag inzicht te krijgen in hun verbruik en in de kosten die hiermee samenhangen. Doordat Toon zoveel meer inzicht geeft in energieverbruik helpt mee aan duurzaam omgaan met energie. 

In ons project hebben wij doormiddel van enquêtes onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de reclamecamapagne van Eneco. Vervolgens was ons doel om advies uit te brengen aan Eneco hoe zij meer Nederlandse huishoudens kunnen bereiken doormiddel van hun reclamecampagne om zo duurzaamheid beter te verspreiden in Nederland.

Ik vond dit een erg leuk project en heb er veel van geleerd. Dit project heeft misschien toch weer een klein beetje bijgedragen aan de bewustwording van duurzaamheid onder de mensen.

Ik heb het onderzoeksrapport bijgevoegd voor de geïnteresseerde.

More contributions of WorldSupporter author: sharonmooten
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]