Markt en verloting in de Korf te Steenwijk!

28 september was eindelijk de dag van de markt. Samen met Sandra, Nadia en mijn tante Mariska, hebben we afgelopen maanden veel tijd in de voorbereidingen van deze dag gestoken. Alle mensen die we hebben gevraagd om op de markt te staan/ te helpen, stonden er al om half 10. Hartstikke fijn al het enthousiasme! Ook alle leerlingen van de RSG die zich hadden aangemeld om te helpen, waren er al op tijd.

De dag begon met een kleine speech. Allereerst was er een bedankje voor iedereen die had meegeholpen aan deze dag. Voor mij was het een ontzettende mooie ervaring om te zien dat zoveel mensen geheel belangeloos zich wilden inzetten voor ECPAT. Iedereen reageerde heel enthousiast en begrijpend en dit heeft me echt geraakt! Ik vertelde daarnaast over een meisje die in het tehuis van ECPAT woonde toen ik er was en over haar verhaal. Ik vertelde daarnaast hoe ECPAT het meisje geholpen heeft en dat ze net een baan heeft gevonden. Dit alles om een beetje een beeld te geven waar het geld naartoe zou gaan. Daarna gingen de kraampjes open en werd het springkussen opgeblazen; de dag ging van start, er kon gedoneerd worden!

De ochtend was matig qua opkomst maar in de middag kwamen er toch mensen
binnen gewandeld. De ene had het in de krant gelezen of op NieuwsTV en de ander had het bij iemand op FB gelezen. Weer een ander had het gehoord van iemand die 's ochtends al geweest was. Er waren vooral veel kindjes met ouders aanwezig; er was dan ook genoeg te doen voor de kinderen. Zo was er dus de springkussen, schminken, kleurrijke hairextensions plaatsen, cupcakes versieren, een grabbelton (erg in trek!). Voor ouders waren er genoeg andere dingen; multiculturele hapjes, kraampjes met hebbedingen. En er was veel vermaak, zoals live muziek van Chloe (mijn kamergenootje op de Filipijnen) en haar huisgenoot/bandgenoot en een urban dancer.

Op facebook hadden we mensen gevraagd of ze ons wilden sponsoren met producten voor de multiculturele hapjes en hier hebben we veel reactie opgekregen (o.a. schoonmaak bedrijf Rein Gaal, Schilder Klaas v/d Veen, Schoonmaakbedrijf Mellema, Snack delivery / Caramba, ook particulier waren er mensen die sponsorden en zelf een reactie van iemand uit Landgraaf). Daarnaast heeft Kringloopwinkel de Tweede Kans royaal uitgepakt met cadeaus voor het rad van fortuin en de grabbelton. Naast deze cadeaus, waren er natuurlijk ook de cadeaus van de leerlingen van de RSG Steenwijk (die met een appel en een ei en ruilen heel wat mooie producten hebben verkregen).

Na 6 uur lang hard werken en veel mensen te mogen ontvangen, konden we dan gaan tellen! En we hebben een fantastisch bedrag opgehaald, namelijk 675 euro! Hartstikke fijn en hartverwarmend te zien hoe goed iedereen zich inzette en hoeveel mensen wilden geven voor de meiden. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

Nu op naar de high tea :)!

Contributions, Comments & Kudos

Dat klinkt gezellig! Hebbie

Dat klinkt gezellig! Hebbie foto's gemaakt?
Bijna 700 euro is idd super nice. Goed werk!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.