Challenge 15: Zelf voedsel verbouwen

Eerder heb ik geschreven over het weggooien van voedsel, wat ik als een grote verspilling beschouw. Wat ik toen nog niet eens genoemd heb is het proces van voedsel maken en verwerken, dat nogal vaak omslachtig is. Voedsel wordt vaak in landen ver hier vandaan verbouwd, verwerkt en moet dan naar de leverancier worden getransporteerd, daarna nog eens naar de supermarkt. De supermarkt gooit vervolgens nog eens 30% van dit eten weg, omdat het niet op tijd verkocht wordt. Daarnaast weet je ook meestal niet wat er met dit voedsel gebeurd is. Zijn er gifstoffen overheen gespoten, is het op de juiste temperatuur vervoerd, worden de mensenrechten in het land van herkomst wel gehandhaafd?

Deze omstandigheden doen mij wensen dat ik al mijn eten zelf kon verbouwen. Wat zou het fijn zijn om mijn eigen aardappels en sla te kweken. Helaas is er op een studentenkamer van 14 m2 nauwelijks ruimte voor een plant, laat staan voor een moestuin en kippen. Maar ik kan klein beginnen, wat ik ook gedaan heb. Ik heb een paar leuke potjes gekocht en verschillende soorten kruidenplantjes. Inmiddels staan er potjes met radijsjes, pepers, basilicum, aardbeien, oregano en koriander in mijn vensterbank.

Het scheelt natuurlijk weinig op mijn totale voedselconsumptie, maar het is een leuke bezigheid om bezig te zijn met je eigen eten verbouwen. Daarnaast zijn de kruiden wel ècht lekkerder en staat het leuk op mijn kamer. Ik zou het iedereen aanraden.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of IsisHommema
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.