Millenniumdoel-Challenge: Dag 8

Hallo iedereen! Laatste dag van de challenge.. Millenniumdoel 8: In 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp.
Dit millenniumdoel gaat over de manier waarop de rijke landen ontwikkelingslanden kunnen helpen met het behalen van de millenniumdoelen. Bijvoorbeeld door meer ontwikkelingshulp te geven, schulden te verlichten en het wegnemen van handelsbarrières. Hierdoor krijgen de arme landen meer mogelijkheden hun producten te exporteren naar de rijke landen.
Arme landen hebben vaak heel veel producten die wij (rijkere landen) kopen voor een absurd lage prijs, hierdoor maken de armere veel minder geld dan dat ze zouden kunnen verdienen en bovendien maken wij er meer winst mee.. oneerlijk of niet?

Betaalbare medicijnen is één van de deelonderwerpen, de toegang tot een aantal belangrijke medicijnen is de afgelopen jaren flink verbeterd. Steeds meer mensen ontvangen nu anti-retrovirale therapie ter behandeling van hiv/aids of krijgen een ACT-behandeling tegen malaria (zie ook millenniumdoel 6). Ook is de prijs van veel medicijnen gedaald. Toch zijn er wereldwijd nog steeds miljoenen mensen die het zonder deze medicatie moeten stellen.

Ook zijn meer internetaansluitingen en mobiele telefoons belangrijk. Moderne communicatiemiddelen als mobiele telefonie en internet zijn van groot belang voor de ontwikkeling in arme landen. Hiermee kunnen mensen eenvoudiger aansluiting vinden op de wereldeconomie. In samenwerking met het bedrijfsleven moet dan ook worden gewerkt aan een betere beschikbaarheid van deze middelen.

Er is veel vooruitgang in dit millenniumdoel te zien, steeds meer mensen kopen bijvoorbeeld fairtrade producten. Aangezien ik vanavond moet koken, kook ik een compleet fairtrade diner voor mijn gezin!
Op internet kan je veel fairtrade recepten vinden en ik heb mijn recept van deze leuke website gehaald: http://www.fairtrade.nl/recepten
Neem zeker een kijkje en verras je ouders/vriend(in) met een zelfgemaakt fairtrade diner!

Follow the author: carolina_
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]