Millenniumdoel-Challenge: Dag 6

Beste mensen, ik ben weer terug in Nederland, en vandaag staat in teken van Millenniumdoel 6 namelijk: In 2015 is de verspreiding van ziektes als aids en malaria gestopt.
Sinds begin jaren '90 heeft aids miljoenen slachtoffers geëist, vooral in Afrika. Afgesproken is dat in 2015 de verspreiding van hiv/aids tot staan moet zijn gebracht. Ook moet iedereen met hiv/aids hiervoor de juiste medicijnen kunnen krijgen.
Behalve de verspreiding van hiv en aids moeten ook malaria en andere ziekten zoals tuberculose (tbc) tot een halt worden gebracht in 2015. Malaria wordt veroorzaakt door muggenbeten. Slapen onder netten (klamboes) die met insecticide zijn bewerkt is een effectieve manier om malaria te voorkomen.

Gelukkig is er goed nieuws: in de bestrijding van malaria is de laatste jaren flinke vooruitgang geboekt. Dankzij toegenomen inspanningen en investeringen om malaria tegen te gaan zijn er de afgelopen tien jaar ruim drie miljoen levens gered. Helaas is malaria nog wel vooral kwetsbaar voor kinderen onder de 5 jaar, maar hopelijk maken we nog meer vooruitgang!

Tijdens de reis die ik in 2014 maakte naar Zuid-Afrika, waren we een tijdje bij het weeshuis: Mother of Peace, daar waren er ook verschillende kinderen met HIV. De kinderen kregen bijvoorbeeld na het eten medicijnen. Er werd er helemaal niet raar over gedaan. Ook toen we op bezoek waren bij een kinderdagverblijf, vertelde een Nederlandse leidster dat het daar niet echt meer een groot probleem was, ze moesten er gewoon medicijnen voor slikken.

Ik heb meerdere filmpjes gekeken over dit doel, ik zal de link's onder deze blog laten. Ik vind het altijd indrukwekkender en heftiger als ik het zie en hoor van de mensen daar, een man zei: 'Als dit ziekenhuis niet bestond, zou ik gister waarschijnlijk zijn overleden.'
Dit vind ik zo heftig, en laat me zo goed beseffen hoe blij ik ben dat ik, en bijna iedereen om ons heen gezond is! Neem een moment en sta daarbij stil, dat dit niet overal is. Bekijk de filmpjes, en deel ze op jouw social media om deze boodschap aan meer mensen te laten horen. Elke (kleine) stap telt..

https://www.youtube.com/watch?v=Blcp6jjV2Jo

https://www.youtube.com/watch?v=_CZVA2uTIgw

Follow the author: carolina_
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]