Millenniumdoel-Challenge: Dag 7

Vandaag al weer de ena-laatste dag, in het teken van millennium doel 7: In 2015 leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu.
Een tijdje terug heb ik wat blogs over duurzaam leven geschreven: check hier mijn blog over duurzaam water > https://www.wereldsupporter.nl/nl/statements/duurzaam-water
en voor mijn andere blogs neem een kijkje op: http://blog.worldmapping.nl/carolinamarghidan/ =)

Wat is duurzaam leven nou precies? Als je zegt: 'Ik leef duurzaam!' is dat vrij breed, en kan het eigenlijk veel kanten op. Om een richtlijn aan te geven, is er een 3R-model gemaakt, wat inhoud: reduse, reuse & recycle (Reduceren, Hergebruiken, Recyclen).
Zoals ik in al in mijn andere blogs heb beschreven, leven mijn gezin en ik vrij duurzaam, het belangrijkste is dat we geen auto hebben. Dit kan omdat er goede fietswegen in Nederland zijn en mijn ouders op de fiets naar hun werk kunnen, en ik en mijn broertje op de fiets naar school! Er zijn veel landen waar bijna niemand fietst, maar voor ons is het helemaal normaal om overal op de fiets naartoe te gaan.

Maar je kan op heel veel manieren duurzaam leven, ik heb een app gedownload om daarbij te helpen en ik heb daar een korte review over geschreven (Android)
1. Afscheidingswijzer: De afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal is speciaal ontworpen om het scheiden van afval een stuk makkelijker te maken, je kan alles opzoeken en dan weet je gelijk waar bijvoorbeeld bloemen of aansluitkabels moet weggooien..
En als je een beetje inspiratie nodig hebt om duurzaam te leven is de app (voor Apple): Nudge the World. Ik zou zeggen, download ze snel!

Morgen weer de laatste dag.. tot dan!

Follow the author: carolina_
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]