Maatschappijleer project

Voor het vak maatschappijleer kregen we de opdract om onderzoek te doen naar een land waarin een bepaald universeel recht van de mens geschonden wordt. Al snel kozen wij voor de vrouwenrechten in India. Het is een actueel onderwerp, want (groeps)verkrachtingen en de positie van vrouwen waren het afgelopen jaar niet weg te denken uit het nieuws. 

In Brazilië heb ik een project bezocht die speciaal gericht is op meisjes/vrouwen, ook toen sprak mij dit enorm aan. Ik denk dat dit komt, omdat ik mij als meisje & van dezelfde leeftijd goed in hun in kan leven. En ook misschien juist dan zie hoe groot de verschillen zijn, in veiligheid, positie en kansen. 

Mijn deelvraag ging over wat Nederlandse organisaties eraan doen om de positie van vrouwen te verbeteren en de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen te verkleinen. Ik heb toen met verschillende organisaties contact opgenomen. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik die positie van vrouwen en meisjes ook wil verbeteren. Want ik wist al dat die in India slecht was, maar door deze opdracht weet ik dacht het verschikkelijk is. 

Ik wist lang niet wat ik later wilde gaan doen, maar nu denk ik bij een organisatie werken die de positie van vrouwen en meisjes verbetert!!

Hieronder het gehele verslag.

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of tynijbroek
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories