Wereldsupporter is .. De wereld verbeteren
Meer dan tweehonderd yezidi's die door de terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Noord-Irak waren ontvoerd, zijn door Koerdische eenheden bevrijd.
Dit meldde de regering van de autonome Koerdische regio in Irak maandag.

Het gaat volgens een zegsman van de Iraaks-Koerdische autoriteiten in Arbil om vijftig kinderen, zeventig vrouwen en tachtig jongens of bejaarden.

De ontvoerden werden op twee verschillende plaatsen, in de buurt van Zumar en in de buurt Sinjar, bevrijd door peshmerga's (de strijders van Koerdisch Irak) en een andere Koerdische militie, de Zelfverdedigingsmacht van Sinjar.

Yezidi's vormen een Koerdische geloofsgemeenschap. De soennitische extremisten van IS vervolgen leden van andere geloofsgemeenschappen wreed. Ze vermoorden mannen en beschouwen vrouwen en kinderen als oorlogsbuit, 'net als vee'. IS rukte in juni vanuit Syrië in Irak op en joeg daarmee zeker vijftigduizend yezidi's, christenen en sjiieten op de vlucht.

Dit is een bericht van nu.nl. Ik vind dat dit aansluit bij het thema wereldsupporter omdat de koerdische eenheden gegijzelde mensen hebben bevrijd. Zij proberen de wereld te verbeteren door mensen te bevrijden en ze zetten zich in om vrede te stichten in het midden-oosten door de IS zoveel mogelijk te bestrijden. 

Contributions, Comments & Kudos

Dus wereldsupporterschap

Dus wereldsupporterschap reikt van het bestrijden van de IS tot het korter douchen?  ;) 
Dit is wel even andere koek.. 
 

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Rosalie Bakker
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2 1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.