Wereldsupporter is ... helpen in jouw buurt

Ik heb nu 2 blogs geplaatst over verbeteringen op wereldwijd gebied, maar ook op lokaal niveau kun je invloed hebben. Tevens, verbetering begint meestal klein. Je kunt het met je familie hebben over bepaalde normen en waarden over hoe je bijvoorbeeld met het milieu om gaat. Als jij hiermee begint zullen anderen sneller je voorbeeld gaan volgen. En zo doe je op kleine schaal al iets goeds voor de wereld! Dus ook jij bent wereldsupporter wanneer jij al 10 minuten korter douchet, om zo maar eens wat te noemen. Wat ik hiermee bedoel is dat je vaak al dingen doet voor de wereld waar je je niet zozeer van bewust bent. Ook door een kleine donatie per maand of eenmalig kun jij al een groot verschil maken in de wereld. 

Dit bedenk ik niet zomaar. Wij als groep die naar malawi zijn geweest hebben het hier heel veel over gehad. In Malawi werden deze dingen bevestigt, wij zagen hoeveel kleine dingen, een groot verschil maakten. Ook Joy (onze expeditieleider daar) heeft ons veel gewezen op in hoeverre jongeren de wereld kunnen veranderen. "You youngsters have the future, you can make the difference" heeft hij dagelijks herhaalt. 

Hier een aantal quotes van internet die aansluiten bij dit bericht:

“you cannot wait for the change. You have to be the change".” 

― Armin Houman

“When you inspire one person you have already changed the world.” 

― Sabina Nore

“Be the change you want to see in the world” 

― Jeevagan Nagarajan

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Rosalie Bakker
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.