Vegas baby

Mijn vriend en ik beginnen zo langzamerhand weer te dromen over onze zomervakantie. Gaan we de jungle verkennen in Indonesië? Machu Pichu beklimmen in Peru? Gaan we op zoek naar the big five in Afrika of toch maar naar de luxe westkust van Amerika? Ik merk aan mezelf dat het toch wel erg begint te kriebelen als ik aan Amerika denk. Ga ik me dit keer dan niet in een derde wereldavontuur storten? Trekken die landen me dan toch minder dan ik eigenlijk dacht of heb ik vooral eens zin in iets anders? Ja, ik heb gewoon zin om naar een plek te gaan waar je niet continue hoeft te roeien met de riemen die je hebt. Maar een plek waar je kunt ondernemen wat je wilt  en kunt kopen wat je nodig hebt zonder dat je je eerst door allerlei culturele onhandigheden heen moet worstelen.

                Zo gedroomd, zo gedaan. We beginnen ons te oriënteren op de mogelijkheden voor de zuidkust van Amerika. We bekijken fotoboeken van vrienden die er al zijn geweest en bij iedere bladzijde valt onze mond opnieuw open, dit willen we! Daarna begin ik het een en het ander op te zoeken over de verschillende plekken waar we heen willen. En wat wil ik stiekem toch graag naar Las Vegas. Niet omdat die manier van leven nou zo goed bij mij past, maar gewoon om het nachtleven op de strip eens mee te maken. Te zien wat bedrijven allemaal uit de kast trekken aan lichtshows, reclames en psychologische trucjes om mensen maar te laten kopen, gokken, kopen en kopen.

                De eerste stad waarover ik informatie begin op te zoeken is dan ook Las Vegas. Binnen drie muisklikken ben ik vanuit deze droom weer op harde koude grond gegooid toen ik op een site las wat zich onder de strip afspeelt.  “Achter, of eigenlijk onder de wereld van glitter en glamour schuilt een groot geheim: de tunnelmensen van Las Vegas. Duizenden mensen leven in dit kilometerslange netwerk van tunnels. Mensen die het daglicht nauwelijks zien. Een schrijnende onderwereld waar niemand weet van heeft.”

Dit filmpje heeft mij geraakt, me met de neus weer op de feiten gedrukt. Dat zelfs in dé stad vol glitter en glamour zich zoiets afspeelt. Teleurgesteld in mijn eigen naïviteit, tegelijkertijd tevreden over mijn positieve manier van denken die daarachter schuilt. Ik blijf dromen van mijn reis, of deze nu doorgaat of niet. En ik realiseer me opnieuw de betekenis van de boodschap die ik uit dit verhaal heb gehaald: Wereldsupporteren kan overal en altijd!

"The best way to make your dreams come true is to wake up!"

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Ankederks1
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wow, heftig Anke. Zo zien we

Wow, heftig Anke. Zo zien we maar weer dat een duidelijke scheiding tussen "eerste wereld" of "derde wereld" niet te maken is. 

Helemaal mee eens Gerjanne.

Helemaal mee eens Gerjanne. Op sommige plekken lijken de mensen die het minste hebben het gelukkigst.

Ah Anke, wat een bijzondere

Ah Anke, wat een bijzondere blog! Ik moet zeggen dat ik ook echt niet van deze tunnelmensen in Vegas af wist... Shockerend om het zo terug te zien zeg...En wat tof dat je mijn blog gequote hebt, ik voel me vereerd!

Leuk om je reactie te lezen

Leuk om je reactie te lezen Elise! Gek he... op een of andere manier denk je niet direct verder na over dat het natuurlijk niet voor iedereen glitter en glamour kan zijn. Ik heb ook mensen gesproken die er zijn geweest en er niks van hebben gemerkt. Toch bijzonder dat zoiets zo onopgemerkt blijft, ook als je er met je neus bovenop zit.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4