In Malawi hebben ze dat ook niet!

Sinds ik terug ben uit  Malawi vallen me wel heel veel dingen op die ik normaal niet zo zag.

Zoals de kwaliteit van bepaalde goederen en diensten in Nederland zoals eten, school, veiligheid, respect, gezondheidszorg enzovoort.
Wij Nederlanders staan er bekend om het klagen, dat kunnen we dan ook heel goed en doen we graag. 
Pas toen ik terugkwam uit Malawi viel me op hoeveel wij met z'n allen klagen. Ook als er thuis dingen besproken worden zeg ik dan nog wel eens: "in Malawi hebben ze dat helemaal niet!" Dat komt best confronterend over voor mijn familie. Soms zit er namelijk best een kern van waarheid in. Dat zijn nou momenten waarin je denkt dat je eigenlijk blij moet zijn dat je hebt. En dat mogen we ook best wel wat vaker zijn. 
Maar de laatste tijd in de familie zeggen ze dan  op een moment als ik eens 15min douch in plaats van 5min dat mensen in Malawi dat ook niet kunnen. Echt een koekje van eigen deeg! Het is dus niet alleen voor anderen goed dat ik naar Malawi ben geweest. Maar soms wil ik zelf ook wel eens vergeten dat ook ik nog steeds wat kan betekenen voor anderen! 
 
Follow the author: Bartfolkers
More contributions of WorldSupporter author: Bartfolkers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]