Ook zoveel rommel in Nederland?

Toen ik in Malawi was heb ik mij verbaasd over de grote hoeveelheid afval die daar aanwezig was. In Nederland is een heel veel aandacht geweest aan het opruimen van afval. Daar zag ik echt wel het verschil tussen Nederland en Malawi. Het andere verschil word ik zag is het energiegebruik. Wij morgen dan wel wat schoenen zijn met afval, maar veel schoner met energie zijn we nog niet. Als ik zie dat in Malawi meer dan 16 personen zitten in een busje voor 10 personen is dat best grappig om te zien. Maar al wij hier in Nederland auto's hebben met ruimte voor 4 tot 6 personen terwijl daar dan  een persoon in zit is het eigenlijk niet meer zo grappig. Dan is het eigenlijk best erg. We zouden gewoon 75% (bij wijze van spreken) van de weg kunnen halen! 

En dan nog hebben we alle energie die ons apparaten gebruiken. Apart levert het niet zoveel op maar bij elkaar opgeteld is de hele som van de energie. Ook dingen zoals douchen kunnen we Nederland heel fijn om lekker lang te doen. Alleen kost het ook weer heel veel energie.
Ik vind dat wij in Nederland zeker gebruik mogen maken van al die zaken. Maar ik geloof op dat we ons achterhoofd moeten houden dat we goed voor deze planeet moeten zorgen en dat niet iedereen het zo 'goed' heeft als ons! Zo'n reis naar Malawi is daarom heel inspirerend geweest voor mij, en ik heb daar heel veel van kunnen leren. 
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Bartfolkers
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd