WWHHOOOAAAAAA!!!

Week 2 in South Africa zit er op. Wauw, wat een ervaring!! Nu al.
Na de eerste week training was het tijd voor mijn eerste weekend trip. Bestemming: wildcoast. Wat een lekker weekend was dat zeg! De eerste dag hebben we voornamelijk gewandeld. Zo hebben we een wandeling gemaakt langs een van de gevaarlijkste stranden van de wereld, 6 shark attacks in 5 jaar, en zijn we richting de heuvels gegaan waar oa verschillende scènes van de film Blood Diamond zijn opgenomen. Het vliegveld uit Wit Licht, van Marco Borsato, heb ik ook gezien. Hierna zijn we terug gegaan naar het backpackers hotel. Waar ik ’s avonds heel onverwachts een korte gig heb gespeeld! Mijn eerste in Zuid-Afrika. De band die eigenlijk zou komen was niet op komen dagen maar er stonden wel wat gitaren. Omdat ik me een beetje verveelde heb ik een gitaar opgepakt om wat aan te klooien. De manager van het hotel kwam naar me toe met de vraag of ik wat nummers wilde spelen. “I’m a bassplayer, I can’t really play guitar” was mijn reactie. Maakt niet uit, of ik toch wat wilde spelen. Nouja waarom ook niet hè?! Met mijn zeer matige gitaar skills heb ik een kwartiertje wat zitten spelen en daarna zonder begeleiding wat gezongen. Wat een gruwelijke kick!! Heb nog 3 dagen lang de adrenaline gevoeld☺

Anyway, de dag er op zijn we begonnen met een wandeling naar een 110 jaar oude vuurtoren. Tijdens deze wandeling zijn we in een ruïne geweest van een hotel wat door de afschaffing van de apartheid out of business is moeten gaan en hebben we een zambizi shark van ongeveer 3 meter lang in de zee zien zwemmen. Diezelfde dag zijn we ook langs the mud people geweest. Een stam mensen die wonen bij een moddergrot. Ze geloven dat de modder alles kan genezen. Daarna zijn we vertrokken naar het vakantiehuisje van onze ginds. Waar we een bizar mooi uitzicht over een baai hadden. De ochtend erop zijn we om half 7 opgestaan om te zwemmen in de zee en een uur later hadden we tijdens het ontbijt het prachtige aanzicht van zo’n 30 dolfijnen die door de baai zwommen.

Na dit prachtige weekend wildcoast was het tijd voor mijn tweede werkweek bij Bobbi Bear. De training zat er op en het was tijd om langzaam in de werksfeer te komen. Maandag hebben we de hele dag voor het gemeentehuis van Durban staan protesteren. Die zulu mensen kunnen er wat van. Protest liederen zingen, dansen en met grote borden door de lucht zwaaien met teksten als “stop child abuse!!”. Je voelt je echt een gigantische hippie maar we hebben wel 5 kranten en een nieuwszender gehaald. BEM!
Op het Bobbi Bear Centre leren we langzaamaan welke zaken er lopen en worden we betrokken bij deze zaken. Een ding wat je niet leert tijdens de training is het vele wachten. Ik ben twee keer in de rechtbank geweest . De eerste keer kom je om 9 uur aan, mag je om 10 of half 11 naar binnen en dan wordt de rechtszaak na 5 minuten uitgesteld naar de week er op. Bizar was dat de dader een mager vrouwtje was dat tot iets boven mijn navel kwam en het slachtoffer een jongen van 16, wat hier over het algemeen bestwel forse kerels zijn. Fysiek heeft ze ‘m dus niet kunnen dwingen. Ik vermoed met chantage of een geweer, maar hoe het echt zit weet ik nog niet.

De dag er op ging ik samen met een van de mannen van Bobbi Bear naar een zaak die eigenlijk door iemand anders wordt behandeld. Opnieuw eerst een uur wachten tot de zaak eindelijk begint. Eenmaal binnen werd 3 kwartier later door de rechter verzocht of de zaal kon worden ontruimt zodat ze alleen met het slachtoffer konden spreken. Bobbi Bear mag hier eigenlijk bij aanwezig zijn maar omdat het niet onze zaak was maar van Mildred wilde deze rechter ons niet binnen laten. De volgende 2 uur zijn we bezig geweest om uit te leggen waarom wij er waren en niet Mildred. Uiteindelijk hebben we kunnen regelen dat de assistente van de rechter naar Bobbi Bear zou bellen om de info en het verloop van de zitting van die dag door te geven. De volgende dag was er een groep kinderen te gast voor een voorlichting over HIV en AIDS. Deze duurde ongeveer 2 uur. Hierna heb ik de rest van de middag met die kinderen wedstrijdjes voetbal en volleybal gespeeld. Er is maar een conclusie na deze middag: Ik denk dat ik moet stoppen met roken… Wat sowieso niet onverstandig is want ik heb in 2 weken ruim 5 pakjes weg gepaft. Normaal doe ik een ruime week met 1 pakje!

Anyway, na deze mooie werkweek ben ik afgelopen weekend naar Hluhluwe wildpark geweest. Op naar de big five! Dit is bijna helemaal gelukt! Alleen de jaguar heb ik niet gezien.. Maar deze zie je bijna nooit. Verder heb ik bijna ieder dier wat interessant is op een afstand van ongeveer 3 a 4 meter gezien! Tijdens de barbecue ’s avonds heb ik zelfs bijna een hyena kunnen aaien. Dit werd me echter sterk afgeraden door de tour guide, haha. Verder heb ik eindelijk een hele toffe hoed gekocht! Als John Mayer en Johnny Depp publiekelijk een hoed kunnen dragen dan kan ik het ook!

Al met al is mijn South-Africa experience so far echt super bijzonder! Gelukkig heb ik nog 4 weken te gaan.

Follow the author: BobDonkers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]