First days in South-Africa and before:

Ondertussen zit ik voor de 4e dag in Afrika. Manmanman wat is het hier gaaf! De laatste twee weken voor mijn vertrek waren heel raar. Het is alsof de tijd stil staat. Niks wat ik deed leek een doel te hebben. Ik was alleen maar bezig met de reis zelf en alle dingen die er stonden te wachten als ik terug kom. Heel gek gevoel is dat, alsof je rondloopt in een wereld die stil staat. Maaaarrrr afgelopen zondag was het eindelijk zo ver. All alone on a journey to South Africa. Schiphol was easy, die luchthaven ken je en je bent zo bij je gate. Vervolgens in Frankfurt had ik geluk dat mijn moeder een plattegrond had opgezocht en me kon vertellen van waar ik naar waar moest lopen dus ook die vlucht haalde ik. Dat gevoel toen dat vliegtuig voor een 12 uur lange vlucht opsteeg. Onbeschrijfelijk! Het klinkt heel stom maar ik voelde me gruwelijk trots dat ik in mijn eentje naar de andere kant van de wereld vloog om daar een heftig thema als seksueel misbruik bij kinderen aan te pakken.

Na een reis van ongeveer 20 uur was ik eindelijk geland in Durban. Op naar een backpackers motel waar we de eerste nacht met alle mensen van BeMore zouden verblijven. Een lekker luxe aankomstpunt met een zwembad, warme douche en WiFi. Ik zeg helemaal prima! Na een goede nacht zijn we de ochtend er op naar Bobbi Bear gegaan. Nadat we iedereen een hand en een knuffel hadden gegeven, wat echt de Zulu manier van hoi zeggen is, werden we enthousiast door “dancing queen” opgewacht. (ik mag geen echte namen noemen en ze noemt zichzelf dancing queen dus vandaar). Dancing queen is een meisje van 3 met een ernstige spierziekte waar we 24/7 zorg voor hebben. Ze kan alles wel een beetje bewegen maar ze is te zwak om te lopen of echt dingen te tillen. Het is een schatje en een vrij makkelijk kind maar ze is wel veel eisend. De termen “blablabla” en een meer dan perfecte “talk to the hand” worden dagelijks naar je hoofd gesmeten, but that’s ok because it’s damn funny. Vervolgens zijn we met een dikke kar vol boodschappen richting ons twee slaapkamer appartement gegaan bij Jackie thuis. Jackie is samen met Eureka de eigenaar en oprichter van Bobbi Bear.

Diezelfde avond werd onze komst gevierd met een grote Afrikaanse barbecue, 70% vlees hoppateee!!!!. Hier hebben we de hele familie van Jackie leren kennen waaronder haar neefje Bradley. Een gast van een jaar of 25 en ongeveer hetzelfde type als ik. We werden meteen bij elkaar gezet want ze wisten dat ik muzikant was en Bradley had nog geen mede muzikant gehad sinds hij anderhalve maand terug bij Jackie is komen wonen. Het resultaat: een van de beste avonden since a very long time. Terwijl de familie aan het buurten en eten was hebben wij de hele avond bij een kampvuur muziek zitten maken. Gru-we-lijk!!! Covers van Kings of Leon, Johnny Cash en Pearl Jam hebben de hele avond lang door Zuid-Durban geklonken. Muzikanten zullen dit herkennen. Soms speel je met iemand waar het gewoon mee klopt. Hij kende nummers die ik niet kende en andersom maar toch wisten we elkaar met backing of een lekkere drumbeat aan te vullen. En dit terwijl de mensen om je heen roepen dat ze het te gek vinden en zeggen dat ze er van genieten. 300% genieten!

Anyway, de afgelopen twee dagen heb ik mijn training voor Bobbi Bear gehad van een vrouw genaamd Thuli. Veel informatie die ik me waarschijnlijk pas weer herinner zodra ik het toe moet passen maar wel heel goed om vast gehoord te hebben. Zo heb ik geleerd wat HIV en AIDS precies is. Je denkt het te weten maar zodra je er een dag lang aan besteed blijkt dat je eigenlijk alleen weet hoe je het moet voorkomen maar niet wat het nou eigenlijk precies is. Verder heb ik hun procedures geleerd en vooral mensen leren kennen. Wat een fijne cultuur, Nederlanders kunnen er nog wat van leren! Super warme mensen en stuk voor stuk oprecht heel geïnteresseerd in alles en iedereen.

Kortom: de komende 5 weken ga ik seksueel misbruik, moord en mishandeling van dichtbij mee maken. Kinderen bij hun gezin weghalen, daders voor de rechtbank brengen en in veel gevallen zorgen dat hun HIV infectie nog genezen wordt! En natuurlijk voor onze little dancing queen zorgen. Ik ben er klaar voor. Het is en wordt gruwelijk, gruwelijk tof!!!

Image
Follow the author: BobDonkers
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]