"Wow, wat een rommel!"

In Nederland heb je een bepaald beeld van een land zoals Malawi. Vaak klopt dit beeld niet helemaal. Dat werd mij erg duidelijk toen ik alle troep in Malawi zag. Toen ik in Nederland was had ik gedacht we wij in Nederland alles van ons of gooien en erg onzuining bezig zijn. En dat ze in Malawi erg zuinig en netjes met goederen omgaan. Toen we op een bepaald moment 6uur moesten reizen leerde ik echt een beetje het landschap kennen. Het was echt prachtig. Alleen verbaasde ik me over de hoeveelheid troep aan de kant van de weg. Het was erg veel. Toen we bijvoorbeeld naar een bijzondere plek gingen lag daar overal afval bij. Terwijl bij een dergelijke plek in Nederland erg streng gecontroleerd zou worden. Ook begeleiders in Malawi gooiden zelf papiertjes en dergelijke gewoon weg. 

Ik denk niet dat dit 'express’ gebeurt. Ik denk dat ze gewoon niet het besef hebben dat het niet handig is om het 'zomaar’ weg te gooien. Qua energie zijn ze wel erg zuinig. Als het ’s avonds is dan zitten ze gerust uren in het donker terwijl ze best een lamp hebben. Daar kunnen wij dus zeker wel wat van leren!
Follow the author: Bartfolkers
More contributions of WorldSupporter author: Bartfolkers
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]