Interessante films

Een van de vele manier om kennis te maken met een andere cultuur en de geschiedenis is door middel van films. Tijdens mijn verblijf in het buitenland heb ik meerdere films gezien wat voor mij persoonlijk helpt om een beter beeld te krijgen van het leven in een land. Omdat het vaak geen bekende Hollywood films zijn, hieronder een aantal films met een korte beschrijving. 

Midden Amerika: 

- Voces inocentes: gaat over de burgeroorlog die tot begin jaren 90 in El Salvador aan de gang was. In de film wordt een 11-jarige jongetje Chava gevolgd en zie je wat voor invloed de oorlog op zijn leven heeft. 

- Apocalypto: geeft een goed beeld van de oude Maya cultuur wat tegenwoordig nog steeds een grote rol speelt in het leven van de Guatemalteekse en Mexicaanse bevolking. 

Zuid Afrika: 

- The Bang Bang Club: tijdens de apartheid leggen vier blanke journalisten de gebeurtenissen vast van de strijd tussen verschillende bevolkingsgroepen. De discussie die centraal staat is of dit alles ethisch is goedgekeurd of niet. 

De Filipijnen: 

- Metro Manila: een familie afkomstig van het platteland vertrekt naar de grote stad in de hoop op een betere toekomst. Eenmaal in Manila aangekomen blijkt dit lastiger dan gedacht. 

Ga je binnenkort op reis naar een van deze bestemmingen of ben je geinteresseerd in culturele films? Geniet dan van een filmavondje op bank!

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]