Over de grens

Tijdens mijn reis in Uganda heb ik meerdere confrontaties gehad met verminkte kinderen. Een van de eerste confrontaties was een jongetje die huilend bij zijn zusje op de rug zat. Het was voor mij een tijdje lang onduidelijk waarom de jongen huilde. Toen zijn zusje haar broertje op de grond zette, viel mij een enorm raar plek op de buik van het jongetje op. Ik besloot om naar het jongetje toe te lopen en de plek wat beter te bekijken. Het was een afschuwelijk groot zwartgeblakerde wond. Ik vroeg aan een van de lokale mensen wat er met hem gebeurd was. Het jongetje was slachtoffer van een toverdokter. Iemand vertelde mij dat het jongetje al een tijdje ziek was en de ouders besloten om met hem naar een toverdokter te gaan. De toverdokter gaf hen een zalfje mee wat ze op de buik van de jongen moesten smeren. Helaas hielp dit zalfje de jongen niet. De zalf brandde de huid van de jongen weg en daardoor had hij nu een verschrikkelijke wond op zijn buik.
Ook tijdens ons bezoek aan het weeshuis hebben we verschillende ervaringen gehad met verminkte kinderen. Zo was van een jongen het geslachtsdeel afgesneden als offer, bij een andere jongen was een stuk van het schedel afgekapt en zo waren er nog een aantal andere slachtoffers.
Een paar weken geleden zag ik dat Peter R. de Vries een nieuw programma heeft. Het heet `Peter R. over de grens´. In de eerste uitzending bezoekt Peter Uganda. Hij gaat hier vooral opzoek naar de toverdokters die kinderen massaal verminken. Ook bezoekt Peter het weeshuis waar wij ook zijn geweest. Het was een zeer heftige uitzending omdat alles heel bekend voor kwam. De kinderen in het weeshuis herkende ik en dat kwam heel dichtbij. Ik raad deze uitzending jullie allemaal ontzettend aan om te bekijken!

via deze link is de uitzending te bekijken: http://www.uitzendinggemist.nl/programmas/10874-peter-r-over-de-grens

Follow the author: Agnes
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]