Image
WorldSupporter profile of Marlenevanoverbeek
Image
Travel & Move: 
Ik heb nog nooit een reis gemaakt naar een ontwikkelingsland. Uganda wordt de aller eerste keer.
Als ik kijk naar mijn vakanties of andere reizen is toch mijn meest succesvolle wereldbijdrage die van mijn stage in Mallorca. Ik liet Mallorca kennismaken met de cultuur van Nederland en Mallorca liet mij kennismaken met hun cultuur. Dat was al een verschil, laat staan in een ontwikkelingsland.
Experience & Leisure: 
Wat ik net al vertelde is dat ik vrijwilleger ben in mijn vrije tijd bij de corso. Verder besteed ik nu veel van mijn vrije tijd aan het bedenken, voorbereiden en uitvoeren van verschillende acties.
Zo heb ik een emballage box geplaatst in een supermarkt en veel reclame gemaakt op een koopzondag in onze stad Tiel.
Learn & Develop: 
Ik denk dat op school de beste ervaringen met een wereldbijdrage toch de sponserlopen waren die ik liep als kind voor het goede doel. Vele mensen vonden het leuk als je mee liep voor een sponserloop.
Verder hebben we wel vaak filmpjes gezien op de basisschool over hoe het leven daar was. Daar schok je wel erg van als kind.
Help & Change: 
Ik ben samen met klasgenoten een goed doel opgestart. Students for Uganda. Wij zamelen geld in voor de bevolking van Uganda om daar watertanks te bouwen.
Zelf gaan wij van 31 mei tot 16 juni naar uganda om te kijken hoe het daar is en vrijwillegerswerk te verrichten. Dit vind ik zelf de beste ervaring tot nu toe die ik verricht heb. Tijdens de opendag van onze school verkocht ik lootjes voor Uganda. De mensen die de lootjes kochten waren heel oprecht geintereseerd in ons goede doel. Ik vind het leuk om dit zo te vertellen over Uganda wat ik nu er al van weet. Laat staan als ik daar ben geweest. Voordat ik bezig was met Uganda heb ik altijd wel wat goede doelen gesteund. Maar heel actief niet, verder was ik wel vrijwilliger bij een corso vereniging hier in de buurt waar ik vrijwillig mee hielp.
Work & Initiate: 
Bij mijn bijbaantje bij Scapino zamelen we elk jaar zoveel mogelijk schoenen in voor KIKA, en dit jaar voor het eerst voor duchenne.
KIKA kent bijna iedereen wel, voor kinderen die kanker hebben maaar duchenne niet. Ik zelf wist ook niet wat het was, maar dit is een spierziekte waar je nooit meer vanaf komt. het is erg ingrijpend voor de kinderen maar ook voor de ouders. De schoenen leveren 20 cent per paar op en de schoenen worden ook nog hergebruikt in arme landen. Door veel reclame te maken vanuit het bedrijf zelf komen veel klanten met schoenen aanzetten. Ik zelf natuurlijk ook.
My Latest Activity
Image

Ja dan is het gewoon al een half jaar geleden dat ik terug kwam uit Uganda. Zo blij dat ik weer normaal op mijn wc kon zitten! En nu is het al weer bijna Kerst. Zo onwerkelijk. We hebben er een half jaar tegen aan gehikt en toen was het zo ver. Ik kijk terug op zulke mooie herinneringen uit Uganda. ...

Presentatie voor andere over Uganda

Ik ben dit jaar Uitblinker geworden van mijn oude mbo school ROC Rivor. Daarom was ik alt uitblinker gevraagd om iets over mijn ervaring in Uganda te vertellen. Dit wou ik maar al te graag doen! Daar stond ik dus voor ongeveer 150 man die ik niet ken te vertellen over Uganda. Het was een verhaal van...

Image

In April heb ik mijn drie andere klasgenoten een schoolfeest georganiseerd. Het geld wat we daarmee ophaalde was bestemd voor Uganda. Het was een hele happening en het was super leuk om te organiseren. Het komt veel bij kijken. Uiteindelijk hebben we ongeveer 300 euro opgehaald en daar zijn we heel ...

Image

De foto die mij altijd bij zou blijven is een foto van een kindje die mij een zonnebril opzet. Dit was op een middag dat wij met de kinderen van de communy aan het spelen waren. Het is zo mooi om daar te zien waar kinderen blij mee zijn!

Image

Hallo allemaal, het lijkt al zo lang geleden dat we in Uganda zijn geweest, iedereen doet nu iets anders maar toch blijven we verbonden door de herinneringen aan Uganda. Wat mij zo bij blijft, en ook een millennium doel is, is dat alle kinderen naar school gaan en moeten gaan! De kinderen leren vee ...

Interview met een leraar uit Uganda

Tijdens mijn verblijf in Uganda heb ik een interview gehouden met Julius, een jongen van 23 die leraar is in Uganda. Ik vond het heel indrukwekkend wat deze jongen allemaal doet om Uganda toch een beetje beter te maken en hij is ook heel trots op zijn land Uganda. Wat is je naam, leeftijd en waar wo...