Uganda here we come

Hallo,

Mijn naam is Marlene van Overbeek, 19 jaar en laatstejaars studente bij de opleiding evenementen organisatie en recreatie.

Over 3 werken vertrek ik met mijn klas naar Uganda om daar in samenwerking met BE MORE vrijwilligerswerk te verichten. Ik vind het heel spannend allemaal maar kan ook niet wacthen tot ik daar ben en alles kan zien. Het gaat een hele grote schok zijn maar ook iets moois. Ook kan ik stiekem niet wachten tot dat ik met een klein babytje op de foto kan, die kan ik dan weer laten zien thuis.

We zijn samen met de klas bezig met de laatste voorbereidingen voor de reis. Morgen avond hebben we nog een bijeenkomst voor alle ouders en worden de laatste dingen besproken. Ook zijn we nu ons aan het voorbereiden op een wereldsuporter song avond. Dit vonden wij een heel leuk project om zo als we weer terug zijn de mensen in Nederland te laten zien hoe het was daar. Door muziek is alles toch een beetje mooier en ben je samen 1. Op die avond laten we ook veel foto's en filmpjes zien.

Een van de opdrachten is om een wereldsuporter song te maken. Dit door een bestaand liedje te kiezen en die in Uganda uit te voeren met de bevolking. Ik moest niet lang nadenken welk liedje ik wou, ik wil graag met ongeveer 20 kindjes misschien een klasje de harlem shake uitvoeren. Deze dans was de afgelopen periode erg populair in Nederland. Misschien kennen ze het in Uganda ook al, dan is dit handig voor mij. Kennen ze het niet dan laat ik hun kennis maken met deze song. Met de harlem shake mogen de kinderen even helemaal gek doen en zich helemaal laten gaan.

Waarom dat deze song iets bijdraagd aan de wereld?
Het is niet een liedje waarin over de wereld wordt gezongen totaal niet, maar omdat de kinderen even helemaal gek mogen doen zijn ze wel samen en vergeten ze even alles om hun heen. En muziek maakt iedereen vrolijk en muziek maakt vrienden!

Ik hoop jullie na dat ik terug ben gekomen van de reis het filmpje te laten zien.

Hieronder de link van de harlemshake

Groetjes!
Marlene

(http://www.youtube.com/watch?v=3R8HGsbI4QY)

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Marlenevanoverbeek
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories