Interview met een leraar uit Uganda

Tijdens mijn verblijf in Uganda heb ik een interview gehouden met Julius, een jongen van 23 die leraar is in Uganda. Ik vond het heel indrukwekkend wat deze jongen allemaal doet om Uganda toch een beetje beter te maken en hij is ook heel trots op zijn land Uganda.

Wat is je naam, leeftijd en waar woon je?
Mijn naam is Julius, ik ben 23 jaar en ik woon in Najene

Woon je samen of alleen?
Ik woon alleen

Heb je broertjes en of zusjes?
Ja ik heb broertjes en zusjes

Ben je naar school gegaan toen je klein was?
Ja ik ben altijd naar school gegaan

Wat doe je nu voor werk/school?
Ik ben leraar

Aan welke klas geef je les?
Aan klas 5

Wat vind je van Uganda?
Uganda is een land met goed weer, wel een arm land maar een land die zich steeds meer ontwikkeld. Ik vind het mooi dat Uganda projecten organiseert voor buitenlandse mensen. Zo ben ik nu al 2 jaar lang vrijwilliger voor het project Lwengo, en begeleid ik verschillende mensen zoals jullie nu rond in Lwengo.

Hoe denk je over Nederland?
Nederland is een heel mooi land, maar het is daar altijd koud. Er zijn overal gebouwen en bijna geen natuur. En er zijn geen bergen. Ik wil graag een keer naar Nederland om te kijken hoe wij omgaan met ons land en vooral met de kou, want in Uganda is het koudste ongeveer 10 graden.

Laatste vraag, zou je willen trouwen?
Als ik een leuk meisje vind wel, het liefst zou ik trouwen met een Nederlands meisje.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Marlenevanoverbeek
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories