Image
WorldSupporter profile of MadeliefKooijNaarUganda2014
Image
Travel & Move: 
Nu, na mijn reis naar Uganda heb ik de smaak te pakken. Ik heb het geweldig gehad in Uganda en ik ben van plan om veel vaker naar Afrika te gaan.
Ook wil ik graag als ik 25 jaar ben als begeleider mee met een groep jongeren. Dit lijkt mij heel erg leuk om te doen.
Experience & Leisure: 
Ik ga graag naar Italiaanse restaurants. Ik hou ontzettend veel van Italiaans ijs en de verschillende soorten pasta's.
Verder heb ik voor school een werkstuk over opvoeding tussen de Nederlandse en Marokkaanse cultuur gemaakt. Ik ben heel erg geïnteresseerd in verschillende culturen. Ik vind de muziek van Ed Sheeran heel mooi.
Learn & Develop: 
Ik doe een verpleegkundeopleiding op het Foreest Medical School in Alkmaar. Deze opleiding duurt vier jaar en je volgt deze opleiding volledig binnen de muren van het ziekenhuis.
Voordat ik deze opleiding ben gaan doen zat ik op het Clusius College in Castricum. Hier deed ik het niveau VMBO-TL. Dit is hetzelfde als de mavo alleen dan nog met een extra vak.
Help & Change: 
Voor mijn expeditie naar Uganda heb ik veel geld ingezameld. Ik heb regelmatig op kinderen gepast bij mensen thuis.
Hier verdiende ik aardig wat mee en dit geld stortte ik natuurlijk op mijn rekening voor Uganda. Verder heb ik suikerspinnen verkocht op het schoolfeest, hier heb ik veel geld mee opgehaald en ik vond dit erg leuk om te doen. Ook heb ik voor mensen gekookt. Ik maakte dan een drie gangen menu en kreeg hier dan een mooie bijdragen voor, natuurlijk is dit geld ook naar mijn reis gegaan. Verder waren er ook vele andere mensen die het leuk vonden om zomaar geld te storten zonder dat ik hier iets voor heb hoeven doen, ik was en ben hier ontzettend blij mee. Ook had ik beloofd om tijdens mijn reis een kaart te sturen naar Nederland, hierdoor wordt er dan bij de grens een stempel op de kaart gedrukt. Deze kaart was voor een meneer die stempels uit alle landen verzamelden, ik kreeg hier dan ook een bijdrage voor. Verder vond ik het natuurlijk ook heel leuk om deze meneer te helpen bij zijn verzameling.
Work & Initiate: 
Ik heb gewerkt bij de Kruidvat, bij de bakker en ik pas vaak op kinderen bij mensen thuis.. Ik pas vaak op in de weekenden, dit doe ik dan meestal in de avonden maar ook soms in de middagen.
Ik doe dit werk omdat ik het heel leuk vind om met kinderen om te gaan. Ik werk nu helaas niet meer bij de Kruidvat en bij de bakker, dit omdat ik hier geen tijd meer voor had doordat ik het erg druk heb met mijn nieuwe opleiding.
My Latest Activity
Beelden

En dan zie ik de foto's weer op mijn beeldscherm verschijnen. Foto's die voor mij niet voelen als foto's maar als beelden. Uganda, een prachtige ervaring. Een herinering welke in nooit meer zal vergeten.  

Kaartje

In Uganda hadden ik en de rest van mijn groep een Ugandese reisbegeleidster. Ook hadden wij twee Ugandese buschauffeurs. Wij waren allemaal gek op de begeleidster en op de twee buschauffeurs. Omdat ik dit ook was heb ik samen met een vriendin uit mijn groep een kerstkaartje gestuurd. Natuurlijk hebb...

Image

24 augustus 2014 kwam ik terug uit Uganda. Wat miste ik Uganda al snel na thuiskomst. Ik wilde zo graag terug. Niet alleen voor het land maar ook vooral omdat ik mijn groep zo erg miste waarmee ik die twee weken dat wij in Uganda waren alles mee heb gedeeld. Ik hoopte nog eens terug te gaan naar Uga...

Media aandacht.

Hoe trek je nou de aandacht van media?   Dit lijkt heel erg moeilijk, maar het is eigenlijk heel erg simpel. nhDoor mailtjes te sturen naar plaatselijke kranten, radiozenders enzovoort kom je al een heel eind.  Voor mijn reis naar Uganda mailde ik naar de krant van ons dorp. In mijn mail s...