Joseph Kony

Hallo allemaal!

Ik keek de film ''Witlicht'' laatst en het raakte me om te zien hoeveel kinderen er gedwongen mensen moeten doden. Zonder dat ze het willen moeten ze leeftijdgenootjes of zelfs hun eigen ouders vermoorden. Loop je weg, dan zul je zelf worden vermoord. Als je een grote mond hebt worden je lippen er af gesneden en als je niet wilt luisteren zal je met een oor minder moeten leven. Maar ook in, naar mijn mening het mooiste land op de wereld, Uganda komt dit voor.
Het leger van de Heer onder leiding van Joseph Kony doet dit in Uganda met kinderen. Vele kinderen zijn het slachtoffer van hem. Het is niet voor te stellen hoe dat daar moet zijn, maar we kunnen ons wel voorstellen dat het niet fijn is om onder het bewind van Joseph Kony te moeten leven. We willen dat die stopt en dat kinderen weer kind kunnen zijn!
In mijn tijd in Uganda, heb ik eigenlijk niks gemerkt over Joseph Kony, maar nou zat ik ook helemaal in het zuiden van Uganda. Ik wist er wel van maar toch schrok ik. Dat in het land waar ik was dit soort vreselijke dingen zich afspelen.
Ik vond op internet een mooi filmpje van Jason Russell die zich inzet voor kindsoldaten.

Bekijk het en deel het! Laten we aan de rest van de wereld zien wat voor vreselijke man dit is.
http://www.youtube.com/watch?v=c_Ue6REkeTA

Ook een aanrader is om de film ''Witlicht'' van Marco Borsato nog eens terug te kijken (dit kan alleen tussen 22:00-06:00). De film is opgenomen in Uganda en ook in Zuid-Afrika.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1356231

Liefs

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of merelmollema
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd