Zij is voor mij een wereldsupporter!

Heel leuk om te zien hoe mensen uit mijn omgeving bezig zijn met zorgen voor een betere wereld!  Hier lees je het verhaal van een vriendin van me, Sascha! Super trots ben ik!

 

More than......... fruit.

 

Vanuit ons bedrijf willen wij altijd iets meer doen. Wij zijn een accu leverancier en wij zeggen ook wel dat wij meer doen dan het verplaatsen van dozen, wij denken mee met de klant. Onze slogan luidt dan ook, ''more than batteries''.

 

Vanuit deze gedachte is eigenlijk het idee ontstaan om ons wekelijkse fruit te bestellen bij Fruitful Office. Voorheen bestelden wij ons wekelijkse fruit altijd via de Albert bezorgservice. Omdat de kwaliteit al enige tijd tegenvallend was, en wij juist alleen maar meer fruit eters krijgen, hebben wij besloten ons eens te oriënteren op andere mogelijkheden. 

 

Tegenwoordig speelt er een nieuwe trend in het bedrijfsleven, namelijk MVO, ofwel maatschappelijk verantwoord ondernemen.Een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan, en houdt hierbij rekening met de belanghebbenden. Elke bedrijfsbeslissing heeft immers invloed op alle belanghebbenden van een bedrijf. Dat kunnen medewerkers of klanten zijn, maar bijvoorbeeld ook omwonenden, leveranciers, investeerders en ook ‘de maatschappij’ in algemene zin.

 

Na wat research op het gebied van fruitleveranciers kwam ik al gauw terecht bij ''Fruitful Office'', een bedrijf dat voor iedere verkochte fruitmand een fruitboompje plant in Malawi (Afrika). Dit doen zij in samenwerking met het goede doel ‘’Ripple Africa’’. Zelf heb ik sterke affiniteit met Afrika. Ik 2011 ben ik een paar weken in Kenia geweest en daar heb ik gezien hoe extreem groot het contrast is met de westerse wereld. Het is waanzinnig mooi om te zien hoe de mensen daar gelukkig zijn met weinig. Kinderen spelen nog met autootjes van lege blikjes en iedereen is zo behulpzaam. De mensen die werk hebben keihard en ondanks dat ze werken voor een schamel loontje hoor je niemand klagen. Toch is er ook erg veel werkloosheid. Juist daarom vind ik dat wij als ''westerse wereld'' best ons steentje bij mogen dragen om ervoor te zorgen dat dit continent de mogelijkheid krijgt zich te ontwikkelen. Het planten van fruitbomen helpt niet alleen de effecten van global warming en ontbossing te veminderen, ook wordt hiermee werkgelegenheid gecreeerd. Als wij op deze manier een verschil kunnen maken vind ik dat fantastisch!

 

Nadat we contact hadden opgenomen met Fruitful Office kregen we al snel een eerste fruitmand gratis, om deze te proberen. De kwaliteit van het fruit wordt gegarandeerd en deze wordt gecontroleerd door jongeren van Emma at Work. Dit is een non-profit uitzendbureau vanuit het AMC ziekenhuis voor jongeren met een chronische beperking. 

 

Omdat het fruit dus van erg goede kwaliteit is zullen wij in de toekomst ons fruit op deze manier bestellen. Eigenlijk slaan wij hiermee twee vliegen in een klap, gezonde werknemers, en wij helpen de mensen in Malawi met een beter bestaan! 

Image
Follow the author: Elvira-Don
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]