Tanzania, een jaar later

Hoi Allemaal,

Inmiddels zet ik mij een jaar lang in als wereldsupporter om mijn steentje bij te dragen aan een betere wereld! Al iets meer dan een jaar geleden ging ik bepakt en bezakt naar Tanzania om me daar in te zetten als vrijwilliger voor Ilula Orphan Program. Zes weken lang hebben we meegeholpen in het weeshuis, op het land gewerkt, als klusjesman scholen geverfd en gelakt en les gegeven op de preschool en primary school. Wat een ongelovelijk mooie belevenis. Die nu ruim een jaar later me nog ontzettend veel bezig houdt! Dit merk ik vooral in dat ik bijna overal een vergelijking met afrika maak! haha, soms best een beetje irritant voor de mensen om me heen denk ik ;). 

Hoe heeft het vrijwiligerswerk mij beinvloed? 

Ik denk nu (nog) beter na over de wereld om me heen, dat goedkope spullen fijn zijn, maar dat iemand anders daar ' de prijs' voor betaald. Hierbij kun je denken aan goedkope niet-fairtrade chocola of kleding van de goedkope engelse keten beginnend met de P...  ZO probeer ik vaker voor eerlijke producten te kiezen, hoewel ik soms voor het goedkope ga omdat ik niet alles kan betalen. 

Daarnaast vind ik lokaal ook steeds leuker, niet naar de andere kant van het land om een leuke dag te hebben (benzine!!) maar wat is er te doen in de stad waar ik woon? Gelukkig heel erg veel! en het is ontzettend leuk om lokale boeren en productenten te spreken over hun passie voor hun product. In de buurt verkoopt een vrouwtje verse eieren van haar kippen, in de toekomst lijkt het me heel leuk om voortaan daar mijn eieren te halen, kan ik gelijk een mooie wandeling maken in het natuurgebied erachter!

Vlak na mijn terugkomst vond ik het moeilijk om weer in nederland te zijn, alles ging te snel, was niet zoals afrika en ik vond ons westerse mensen dom.. dom omdat we niet stilstaan bij alle rijkdom die we hebben, dom omdat we niet van elke dag genieten maar iets najagen waarvan ik niet meer wist/weet of ik dat wel wil. Dat was soms echt wel even moeilijk! Ik vind het heel mooi om bij mezelf te zien hoe ik van heel perfectionistisch ben veranderd naar wat meer ' relaxed'  tuurlijk wil ik het heel goed doen allemaal, maar mijn best doen is al goed genoeg. En een leuke dag met vrienden en vriendinnen mag soms best op de eerste plek staan, studie is niet het belangrijkste..ik ben NIET mijn studie!

Er zijn dus best veel dingen veranderd na Tanzania! Ik besef me nu heel goed hoe makkelijk we het in nederland hebben, veel dingen zijn goed geregeld en we hebben een mooi en fijn huis met de spullen die we nodig hebben. Aan eten en drinken geen gebrek. Niet alleen mijn reis maar ook het bijhouden van mijn blog hebben me veranderd!

Door het bijhouden van mijn blog voor wereldsupporter had ik steeds kleine herinneringen aan dat ik me wilde inzetten voor de wereld. Het opende mijn ogen om ook in mijn directe omgevingen te kijken naar wat ik kan betekenen. Ik merk dat het de laatste tijd wat moeizamer gaat omdat ik nu aan het afstuderen ben, maar ik hoop dat ik met deze wijde blik verder mag gaan!!

In de toekomst wil ik zeker me nog vaker als vrijwilliger in gaan zetten, want ten slotte is het een win win situatie. IK heb me nog nooit zo verbonden gevoeld met een land waarin ik op bezoek was, wat is het bijzonder om even een stukje van de cultuur te zijn zeg! Iets wat ik iedereen aan wil raden. Reizen als toerist is mooi, reizen als vrijwilliger is het mooiste dat je kan overkomen!!!!

 

Follow the author: Elvira-Don
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]