De knoop is doorgehakt

Eindelijk is het dan zover, de knoop is doorgehakt. Al sinds mijn terugkomst in Nederland, nu iets meer dan een half jaar geleden, speelde in mijn hoofd het idee om in Nederland vrijwilligerswerk te gaan doen. In eerste instantie ging mijn voorkeur uit naar iets waarbij ik mijn toerisme-opleiding en passie voor reizen kon gebruiken, dus in de vorm van adviseur voor vrijwilligerswerkprojecten of op het gebied van promotie. Al met al kwam het er op neer dat dit lastig te vinden of te combineren was, dus op zoek naar iets anders. Toen ik op de website van Vluchtelingenwerk Nederland keek en de vacature voor klassenassistent zag, wist ik het eigenlijk gelijk: dit is wat ik wil! Tijdens mijn vrijwilligerswerk op de Filipijnen heb ik trainingen gegeven aan de tour leaders en hoewel ik het in het begin wel spannend vond, was dit hetgene wat ik het leukste vond om te doen. Bij Vluchtelingenwerk krijg ik de kans om weer op die manier aan de slag te gaan en daarnaast heb ik nog te maken met de internationale doelgroep ook. De afgelopen weken stonden in het teken van gesprekken, het kijken in de klassen en een plan van aanpak opstellen. Na de kerstvakantie is het zover en ga ik wekelijks als assistent aan de slag bij de Nederlandse lessen aan vluchtelingen. Iets waar ik heel erg naar uitkijk, maar stiekem ook wel een beetje spannend vind. Maar net als op de Filipijnen zal het allemaal wel meevallen en heb ik het uiteindelijk vast helemaal naar mijn zin. 

Follow the author: Manon89
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Dat lijkt me erg leuk en

Dat lijkt me erg leuk en leerzaam Manon. Gaaf dat je door je vrijwilligerswerk in het buitenland erachter bent gekomen dat je dit heel leuk vindt, en je je kennis en ervaring hier in Nederland toe kunt passen. Laat ons weten hoe het je vergaat!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1