~ dag 1 ~ reis ~

Vandaag ging om 04:15 mijn wekker al, maar ik had een goede reden om wakker te worden :) ! Om 5 uur kwam mijn vriend om nog afscheid van elkaar te nemen en daarna hebben mijn ouders mij naar Schiphol gebracht.
Mijn ouders en ik waren om half 8 bij de vertrekhal waar we om 8 uur moesten verzamelen. Nog even een cappuccino gehaald en daar kwam de rest. Ik ging deze reis doen met 6 jongeren (Vera, Rosalie, Esmee, Joep en Thomas) en 2 begeleiders (Daan en Maarthen). Nog een laatste groepfoto gemaakt voor het vertrek en afscheid nemen (wat moeilijker voor de ouders was) en daar gingen we dan! Eerst inchecken, douane, wachten tot de gate open was en een plaats nemen in het vliegtuig. Muziekje op en op naar Londen! In het vliegthuis zaten we bijna allemaal uit elkaar, maar dat maakte niet zo veel uit het was toch maar een uurtje vliegen naar Londen. Aangekomen in Londen werden we opgehaald door een taxichauffeur die ons naar een ander vliegveld heeft gebracht om door te kunnen naar Accra, dit was zo’n uur rijden naar het andere vliegveld. Het andere vliegtuig naar Accra zou 14:10 gaan en toen we aankwamen was het ongeveer 13:00. Dus we moesten een wachten. Even wat eten, winkeltjes kijken, wat zitten, wat praten, wat spelletjes doen, ja zo heb je die paar uur zo vol. Toen stond er op het bord dat we pas konden vliegen om 14:45! Dus…. weer even wat eten, winkeltjes kijken, wat zitten, wat praten, wat spelletjes doen. Toen Maarthen ging vragen of we nu wel aan boord konden werd er gezegd dat ze wel het vliegthuis hebben om naar Accra te komen maar er was geen bemanning (WAT?!). Uiteindelijk zaten we 16:00 in het vliegtuig en om 16:30 vlogen we naar Accra. Nog even genieten van een paar films in het vliegtuig, nog avond eten, nog wat praten… Toen we aankwamen in Accra moesten we onze koffers nog vinden op de lopendeband, wat een heel gedoe was. Ik denk dat ik sowieso 1 uur heb lopen zoeken naar mij koffers. Toen we uiteindelijk naar buiten gingen ontmoette we Sylvester (onze reis gids). Vanaf het vliegveld zouden we naar ons huisje wat een uur rijden was vanaf het vliegveld. Toen we met onze koffers naar de taxi wouden lopen renden er een paar Ghanezen met ons mee om onze tassen vast te houden dus wij dachten die horen bij de taxichauffeur, maar later toen ze ons aandringde dat we geld moesten geven wisten we dat het niet zo was. We werden met de Taxi naar ons huisje gebracht. Gelukkig hebben ze hele goeie wegen (nee) die heel veilig zijn (nee) en waar je je ook heel veilig in voelt (nee), maar we zijn heel huids aangekomen!
Al met al kwamen we pas om 01:00 pas aan bij ons huisje. Het was echter een grote verrassing dat toen we aankwamen er een heel gaaf reggaefeest was! Dit was een hele mooie binnenkomst :) Na het neerzetten van onze koffers in het huisje hebben we daar nog ongeveer anderhalf uur gezeten, gedanst, gepraat, gezellig gedaan, enz. En nu heeeeerlijk gaan slapen na zo’n lange dag.

Follow the author: Sophytempel@live.nl
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Sophytempel@live.nl
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]