Wereldsupporter is ... Je inzetten voor een ander.

 

 

 

 

Rode-Kruis-opent-een-giro-voor-alle-hulp.jpg

Het Rode Kruis is voor mij ook zeker iets dat te maken heeft met het thema wereldsupporter. Het Rode kruis zet zich over de hele wereld in voor mensen die het lastig hebben door bijv. een natuurramp. Voor mij staat het Rode Kruis vooral bekent om zijn hulp in delen van Azië waar mensen opgevangen wordt wanneer er weer eens een orkaan is langsgegaan. Ook in Afrika spelen ze een grote rol. Hier doen ze allerlei projecten om de leefomstandigheden van de mensen daar zo aangenaam mogelijk te maken. Ze bouwen bijvoorbeeld waterputten of leveren medicijnen in regio's waar het op dat moment erg slecht gaat. 

Daarom is het Rode Kruis voor mij verwant aan wereldsupporter. Ook zij helpen anderen en zetten zich in voor een betere wereld. 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Rosalie Bakker
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.