Tips voor de mooiste reis van je leven

Ik wist al twee jaar van te voren wanneer ik de reis ging maken, ik had een app op mijn telefoon die de dagen aftelde. Die twee jaar had ik ook hard nodig want ik heb zoo veel acties ondernomen om geld in te zamelen voor mijn reis. Een halfjaar voordat ik vertrok begon ik aan mijn inentingen en kreeg ik mijn malaria pillen. 

Hierbij geef ik mijn tips voor als je net zo'n reis gaat maken als ik! (wat je sowieso de moeite waard is!!)

Inentingen 

Ik ben naar The Travel Health Clinic geweest, daar geven ze je ook meteen tips en informatie over de risico's die het meebrengt om zo'n reis te maken. Als je op internet informatie gaat opzoeken lees je heel veel verschillende artikelen over mogelijke gezondheids risico's, daar wordt je alleen maar bang van raak je van in de war. Dus luister naar een expert die weet wat hij zegt. 

Bagage

Meestal krijg je wel een lijst van spullen zijn die handig zijn om mee te nemen. Van worldmapping kreeg ik ook zo'n lijst en daar heb ik heel veel aangehad. Heb je nog niet zo'n lijst dan raad ik aan om wel een meeneem-lijstje te maken zo weet je zeker dat je niks vergeet. Ik heb ook veel nederlands eten meegenomen, denk hierbij aan liga's en meusli repen. Ik werd erg misselijk van alle rijst die ik te eten kreeg en dan is het fijn als je iets mee hebt wat je kent en wat je lekker vind. 

 

de reis

Als je eenmaal op reis bent heb ik maar een tip: GENIETEN. Je krijgt het misschien zwaar soms omdat je niet kan douchen en niet normaal naar de wc kan, misschien slaap je niet goed aan het begin moet je altijd wennen. Maar vergeet dan niet in wat voor bijzonder land je bent en wat voor bijzondere dingen je meemaakt. Want een heleboel mensen krijgen die kans niet. 

Weer thuis 

Dit is eigenlijk wel de belangrijkste tip, tijdens mijn reis had ik soms ontzettend veel zin in het normale nederlandse eten. Zoals een bruine boterhamd of patatjes... Dus mijn tip is om op je reis alvast een lijstje voor je ouders te maken met wat je het meest gemist hebt zodat als je thuis komt de koelkast lekker vol is. Want het is belangrijk dat je geniet óp je reis, maar het is ook belangrijk dat je geniet val de dingen die je weer hebt in Nederland. Je waardeert alles echt veel meer. 

 

Dan wil ik nog een tip geven, deze geld voor de voorbereiding op je reis, het inpakken van al je spullen voor de reis, de reis zelf, het land, de ontmoetingen, de terugreis, weer terug in nederland zijn en nog veel meer dingen die je allemaal gaat meemaken: GENIET ERVAN! (zodat je er met een grote glimlach aan terug denkt) :) 

Image
Follow the author: MaaikeRosanne
More contributions of WorldSupporter author: MaaikeRosanne
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]