Nobel prijs voor de vrede

"Ze krijgen de onderscheiding voor 'hun strijd tegen de onderdrukking van kinderen en jonge mensen en voor het recht op onderwijs voor alle kinderen" Malala Youssafzai en Kailash Satyarthi (een indiase voorvechter voor kinderrechten) wordt de nobelprijs voor de vrede toegekend. Ik heb dit artikel uitgekozen omdat de nobelprijs voor de vrede nu gaat naar mensen die zich inzetten voor kinderen. En ik heb van dichtbij meegemaakt dat die kinderen inderdaad niet naar school kunnen en uitgehuwlijkt worden. Daarom vind ik het heel bijzonder dat dit jaar de nobelprijs voor de vrede naar kinderrechtactivisten gaat. 

"Kinderen moeten naar school en niet economisch worden uitgebuit. In de arme landen van de wereld is 60 procent van de huidige bevolking onder de 25 jaar. Het is een voorwaarde voor vreedzame wereldwijde ontwikkeling dat de rechten van kinderen en jonge mensen worden gerespecteerd" Luidt het artikel, dit is precies wat er in Malawi ook aan de hand was, en wat ik door middel van wereldsupporter ook aan zoveel mensen probeel duidelijk te maken.  Door dit nieuws zal er meer aandacht gaan voor de rechten van kinderen en dat is een goede zaak. 

Artikel: 

http://www.volkskrant.nl/dossier-nobelprijzen/nobelprijs-voor-de-vrede-naar-malala-yousafzai-en-indiase-activist~a3765587/

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaaikeRosanne
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.