groot nieuws!

'Ik heb groot nieuws! Ik ben druk bezig geweest met het regelen van de bankjes voor het centrum.. De houten bankjes hier zijn namelijk echt gevaarlijk voor de kids. De spijkers steken eruit en laatst is de hele rugleuning en zitting van een van de bankjes in elkaar gestort. Zoals ik al vertelde zijn we langs een doe-het-zelf winkel geweest om informatie te vragen over de houten picknicktafels. Helaas is de man niet komen opdagen, wat heel normaal blijkt te zijn hier in Afrika?! Bij nader inzien ben ik ook afgestapt van hout als materiaal, want via via in contact gekomen met iemand die de bankjes van staal kan maken. Veel duurzamer! :-) Na wat onderhandelingen hebben we een mooie deal gesloten! Hij gaat drie nieuwe picknicktafels voor amazing grace maken met rugleuning. Roest niet en heel sterk, kortom onverwoestbaar! :D en dat alles voor een mooi prijsje betaalbaar dankzij mijn lieve sponsors!
Vanochtend meteen het voorschot betaald en dat betekent dat hij de bankjes volgende week al af heeft!

Toen we gisterochtend aankwamen op het project schrokken we ons rot. Er waren zoveel mensen aan het werk, schoonmaken, schilderen, tuinieren. We wisten niet wat ons overkwam. We schrokken, want ze zouden toch niet van de inspectie o.i.d. zijn?! Maar nee, het waren mensen uit de gevangenis die naar aanleiding van nelson mandela dag kwamen helpen met schoonmaken en schilderen. Het hele centrum is onderhanden genomen en ik ben nog naar de winkel gegaan voor extra bezems en schoonmaakspullen. Geweldig om te zien en ik hoop echt dat de hygiene er op vooruitgaat.

Verder ben ik bezig geweest met ervoor te zorgen dat een meisje van hier ook naar school kan gaan volgende week. Ze heeft alleen nog een schooluniform nodig. Dus heb ik vanochtend knopen en een rits gekocht, zodat de dames van het naaiatelier hier haar schooluniform kunnen afmaken!

Het voelt zo goed om productief bezig te zijn! :-)
Zometeen gaan we weer met een groepje kids naar de bibliotheek, want ze vinden het heerlijk om te lezen en er gewoon even uit te zijn. Hoe fijn een wandelingetje naar de bibliotheek en aandacht al niet voor deze kids is.'

Follow the author: Meiske4
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]