Verandering

Inmiddels is het al weer 5 maanden geleden, 5 maanden geleden dat ik op het vliegtuig stapte naar Malawi. En wat gingen die 2 weken snel voorbij!

Vooraf was ik nogal sceptisch, ik had niet het gevoel dat deze reis mij als persoon zou veranderen. Vijf maanden later kijk ik echter terug op die gedachte, en ben ik blij dat ik het toen mis had! Deze hele reis zoefde in snelvaart voorbij, waardoor ik nauwelijks tijd heb gehad om te beseffen wat ik eigenlijk wel niet heb meegemaakt!

5 maanden later, en inmiddels is alles wel zo'n beetje bezonken. Hoe erg wij in Nederland zeuren als internet het niet doet, terwijl men in Malawi plezier heeft met een rollende pompoen! Of hoe wij hier geen zin hebben om klusjes te doen, terwijl in Malawi dag en nacht keihard wordt gewerkt!

Als er één ding is dat ik zou moeten noemen waaraan ik zie dat ik als mens ben veranderd is dat wel dat ik tegenwoordig zonder enig probleem de vaat wegzet, of de woonkamer een beetje opruim. 

Wat dat betreft heb ik mezelf geinspireerd en laten inspiren door mede reisgenoten, om mij in te zetten voor een betere wereld.

Volgens mij hebben we als groep echter ook iets uitgestraald. Zo was onze reis zo'n groot succes dat onze school zulk soort reizen vaker wil organiseren. Bovendien kwam ik op Facebook een aantal verhalen tegen van mensen die uit zichzelf een dergelijke reis hebben gemaakt! 

Natuurlijk kan dit toeval zijn, en zijn wij vast niet de enige factor geweest, maar wat zou het toch leuk zijn als wij deze mensen hebben weten te overtuigen van deze prachtige ervaring!

Follow the author: Imco97
More contributions of WorldSupporter author: Imco97
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]