De 10 beste groene tips!

In mijn vorige blog heb ik het al gehad over de opwarming van de aarde en hoe de situatie daarvan in Uganda is. Maar ook hier in Nederland kunnen wij mee helpen aan een schoner milieu, hieronder geef ik de 10 beste groene tips hoe je kunt bijdragen aan een schoner milieu. 

Ga meer gebruik maken van schone energie:                                                                                                Een van de belangrijkste oorzaken voor de toenemende klimaat verandering is het gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardolie en aardgas. Gebruik daarom meer schone energie. Denk daarbij aan energie uit wind, zon, water en biomassa.

Ga gebruik maken van groene stroom:
Bij “Groene stroom” wordt stroom uit zon, wind, water of biomassa gewonnen. Daarbij komen veel minder broeikasgassen in de lucht terecht wat beter voor het milieu is. 
 
Maak gebruik van spaarlampen
Een spaarlamp is een lamp die veel zuiniger is dan een gloeilamp. Ook bespaard u geld op uw energie rekening waardoor het alleen maar voordelig is om spaarlampen gebruiken. 
 
Haal apparaten van de Stand-by modus
De stand-by modus bij apparaten is vaak nniet nodig en wordt er onnodig energie verbruikt. Daardoor is het verstandiger om apparaten helemaal uit te schakelen. 
 
Rijd gelijkmatig en rustig
U kunt gemakkelijk geld en brandstof besparen door een zuinige rijstijl. Dit is fijn voor uw portemonnee maar ook een stuk beter voor het mileu omdat u dan minder brandstof gebruikt. 
 
Koop een water besparende douchekop
Een waterbesparende douchekop doucht gewoon hetzelfde als een normale douchekop maar toch gebruikt deze douche kop een stuk minder water.
 
Draai geen halve was meer
U bespaart water, energie en geld als u wast met een volle trommel. Was ook op een zo laag mogelijke temperatuur, dat bespaard energie kosten en de meeste wasmiddelen werken ook goed op 40 graden.
 
Inkopen van voedsel
Per jaar gooit een gemiddeld huishouden ongeveer 100 tot 160 kilo voedsel weg. Dat is niet alleen zonde van het geld en het voedsel zelf, maar ook van de energie die nodig was voor het maken van het voedsel. Het onnodig weg gooien van voedsel komt meestal doordat men te veel voedsel koopt, let daarom goed op de hoeveelheid voedsel die u koopt. 
 
Zet de verwarming wat lager
Met iedere graad die u de thermostaat lager instelt, bespaart u gemiddeld zeven tot 8 procent op uw energiegebruik voor verwarming.
 
De verwarming in de ochtend
Laat de verwarming niet aan staan als u voor langere tijd weg bent. Hierbij stookt u dan onnodig energie omdat er dan toch niemand thuis is. 
 
Dit waren mijn beste 10 groene tips, heel veel succes! :)
Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Connect & Continue
Blog of Lauraaa
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
7
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd